Nem tréfálunk, újabb kedvezményt hoztunk áprilisra, ezúttal a Marca Corona lapokra

Egy sokoldalú és tradicionális olasz gyártó burkolataival folytatódik a Csempekör kedvezménysorozata. Áprilisban a Marca Corona csempéi és járólapjai kerülnek fókuszba, ami nemcsak kiemelt figyelmet jelent, hanem 15% kedvezményt is valamennyi burkolat kollekcióra.

Hamisítatlan mediterrán stílusvilág az olasz csempegyártás otthonából. 1741-ben indult történetével a Marca Corona nemcsak a legrégebbi, de az egyik legizgalmasabb termékválasztékkal rendelkező gyártó, amely éves szinten 7,5 millió négyzetméternyi csempét állít elő a legkisebb mérettől a 120×278 centiméteres megalapokig, a fali csempétől a padlóburkolatokon át egészen a 2 centiméteres kültéri lapokig. A Marca Corona kollekcióit a kifinomult ízlésvilág, a prémium minőség és a nagyfokú kombinálhatóság jellemzi, talán ezért is szerepel a belsőépítészek és lakberendezők kedvenc márkái között.
A burkolatok a legkülönbözőbb variációkban mixelhetők, az exkluzív fahatású lapok tökéletes összhangot alkotnak a kő- és cementhatású csempékkel, ahogy a tapétahatás is könnyedén kombinálható a fényes, mázas felületekkel. A Marca Corona a gazdag múlt hatására a hagyományos kézműves vonalat is életben tartja, csakhogy nagyon is mai léptékben. Áprilisban több oldalról is bemutatjuk ennek a sokoldalú gyártónak a termékeit, amelyek megjelennek a Csempekör kínálatában.
Kedvcsinálóként kezdjük a Marca Corona kőhatású kollekcióival, amelyek nem csak azért különlegesek, mert újdonságaink közé tartoznak, hanem azért is, mert az éppen aktuális terasz szezonban bátran támaszkodhatunk ezekre az ízléses darabokra.

Térhódítás az Arkistyle kollekcióval

A Marca Corona két inspirációs forráshoz nyúlt az Arkistyle lapcsalád létrehozásakor. A kollekció kétféle kifinomult variációt kínál. A mészkövek felületét idéző változat esetében a repedéseket imitáló halvány zárványok teszik eredetivé a burkolatot. Az ötletadó meszes homokkő a francia építészetben és a szicíliai építészeti hagyományokban is fellelhető. Aki látta már Kelet-Szicília bájos, barokk kisvárosainak mészkőből készült épületeit, az már sejti, hogy az Arkistyle kollekció mészkő hatású burkolataival nem egyszerűen elfedjük a nyers falakat és padlót, hanem hangulatot is teremtünk. Az 5 természetesen lágy földszínt otthonunk bármelyik helyiségében használhatjuk. A lapokkal nagyvonalú tereket alkothatunk a konyhában, a nappaliban, fürdőszobában vagy akár a hálószobában is.

A kollekció másik mintázata Észak-Olaszországba repít, egyenesen Velencébe. A terazzo modern újraértelmezéseként készült burkolatokban különböző színű töredékeket találunk, amelyektől a lapok egyszerre karakteresek és elegánsak. A terazzo mintás változat egy hideg és egy meleg árnyalatban választható, a formátumokat illetően pedig akár a látványos hexagon is rendelkezésre áll. A lapcsalád dekorelemei között a hatszög mellett különböző mozaikokat találunk, amelyek között látványos darab az egymásra forgatott háromszögeket mintázó lap.

Az Arkistyle burkolatcsalád mészkő és terazzo hatású lapjai önmagukban is tökéletesen kiegészítik egymást, de ezek a finom kövek mutatós egységbe rendezhetők mintás burkolatokkal és fahatású járólapokkal is. Az Arkistyle kollekcióval könnyedén elmoshatjuk a belső terek és terasz közötti határvonalat, hiszen a lapcsalád kültéri burkolatokat is kínál hagyományos, 9 mm vastagságú, csúszásmentes kivitelben, de az egyre kedveltebb 2 centis verzióban egyaránt. Az utóbbit 60×120 cm-es méretben választhatjuk, és ezzel nemcsak a teraszok, hanem a medenceterek burkolására is megtalálhatjuk a megfelelő megoldást.

Az Arkiquartz a szürke kavala kvarcit karakterével erősít 

A vágott kövekre jellemző hasadások és karcok mellett egyedi minták is megjelennek a szürkeárnyalatos Arkiquartz kollekció lapjain. A lapcsaládra a mediterrán térségre jellemző kavala kvarcit technológiailag fejlett újraértelmezéseként tekinthetünk. A látványos 3D hatással megspékelt felületet a Marca Corona hiperrealisztikus grafikai nyomással érte el, így a kőporcelán burkolat vizuálisan tökéletesen reprodukálja a természetes kő jellegzetes vonásait.
A különleges gyártási eljárásnak köszönhetően a lapok felülete látszólag ugyan érdesnek hat, de ha végighúzzuk rajta az ujjainkat, rögötn érezzük, hogy a burkolat valójában puha tapintású, felszíne mégsem csúszós. Az Arkiquartz kollekció egyediségét éppen ezek a különleges gyártási eljárásoknak adják.
A lapcsaládot egyébként kifejezetten úgy tervezték, hogy a belső terekben és a szabadban is használható legyen, semmiféle kontraszt ne jelenjen meg a nappali illetve a terasz között, és jól mutasson a padlón valamint a falakon egyaránt.
A kollekció non plus ultráját a grafikus és növényi mintákkal díszített dekorlapok jelentik. A kőhatású kollekciók között aligha találunk olyan darabokat, amelyek kültéri felhasználásban is alkalmazzák a manapság divatos látványos mintákat. 

Az intenzív és autentikus Arkistone

Az elefántcsonttól a merész feketéig terjedő színvilágával az Arkistone kollekció a kőhatás markáns arcát képviseli, ugyanakkor azt is megmutatja, hogy némi aranyló fény mennyi eleganciát képes hozzátenni a kőhatás szigorú külsejéhez. Az Arkistone kollekcióban az jó, hogy egyszerre letisztult és izgalmas és ezzel a legkülönfélébb, legmodernebb tervezési igényeket is képes kielégíteni. A matt és strukturált kivitelben egyaránt elérhető burkolatok 6 különböző méretben kaphatók, akár 120×278 cm-es megaformátumban is. A kőhatás esetében a nagylapokon még látványosabban jelenik meg a természetes kövekre jellemző részletgazdagságság, amitől annyira intenzívvé válik a felület.
Ahogy azt a Marca Coronától megszokhattuk, a kollekció kellemes szürkeárnyalatos burkolatait nemcsak önmagában alkalmazva ajánlja, hanem akár háttérként is, esetleg mixelve némi fahatással, egy kis mázas felülettel és pár gazdagon mintázott lappal kombinálva.
Az Arkistone kollekció a belső terek mellett a modern teraszok csodafegyvere is, már, ami megjelenést illeti. 20 milliméteres vastagságban is 3 méret közül választhatnak mindazok, akik a szabad ég alá letisztult burkolatot keresnek, ami nem fagy fel, nem csúszik, környezetbarát, és amit nem színeznek el a különböző szennyeződések.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!