Itt a nagy wc szépségverseny

Furcsán hangzik? Pedig nincs ebben semmi különös. A wc kiválasztásakor nemcsak a funkcionális előnyök győznek meg minket, hanem a külsőségek is. A legszebb toaletteket menő dizájnerek, formatervezők álmodják meg komplett fürdőszobai szaniter családok részeként. Ez is jelzi: egyáltalán nem mindegy, hogy a wc milyen alakot ölt. Mutatjuk a legszebbeket és cikkünk végén az is kiderül, hogy a Csempekör vásárlók értékítélete alapján melyik darab a nagy wc szépségverseny győztese.

A forma legyen lekerekített, az ülőke kényelmes, az öblítés precíz és akkor még nem beszéltünk a higiéniáról. A könnyű tisztíthatóság az egyik legkiemelkedőbb szempont, amikor wc-t választunk. Az új toalettünktől persze azt is elvárjuk, hogy a kerámia alapanyag tartós legyen, ne repedjen el, sőt évek múltán is ugyanolyan szép maradjon a felülete, mint újkorában. A korszerű wc-k ezeknek az elvárásoknak maximálisan megfelelnek, sőt akkor sem kerít hatalmába bennünket rossz érzés, ha rájuk nézünk.

Wc szépségversenyünk indulói, amelyek mindannyian falra szerelhető változatok:
1. Duravit D-Neo
2. Geberit iCon
3. Laufen Pro
4. Villeroy Subway 2.0

A Duravit D-Neo falra szerelhető, öbítőperem nélküli wc-je igazi nagyágyú a kategóriájában. A D-Neo szériát a belga sztártervező Bertrand Lejoly jegyzi, aki a következetes formanyelvre koncentrált a tervezéskor. A wc letisztult formavilágot követ, az arányok kifinomultak, az egyszerű megjelenés pedig bármilyen fürdőszobai enteriőrbe illeszthető. Nem véletlen, hogy a D-Neo széria szaniterei kétszeres German Design Award díjas termékek. A WonderGliss bevonattal ellátott, függeszthető wc kerámiafelülete sokáig tiszta és sima tapintású marad. A toalett lecsapódásgátló ülőkével együtt, kompletten szerezhető be, ráadásul aki emellett dönt, élettartam garanciát is választ a wc mellé.

A Geberit iCon wc-je modern formanyelvet képvisel, megjelenése mégis diszkrét. Előnye, hogy kis alapterületű fürdőszobákban, mosdókban is megtalálja a helyét. A Rimfree® plus technológiának hála a tisztántartás gyerekjáték, a peremmentes kialakítás továbbfejlesztett variációja gyors és könnyű takarítást tesz lehetővé. A WC-kerámia elegáns, zárt külső kontúrral rendelkezik és az innovatív EFF3 rögzítési technológiával könnyen felszerelhető a falra.

A Laufen Pro szanitercsalád fali wc-je is a leginkább szemrevaló darabok között foglal helyet. A Laufen tervezőinek gondolatiságában mélyen gyökerezik az az alaptézis, hogy mindenkinek joga van a szép formákban gyönyörködni, a kiemelkedő dizájn pedig az átlagember kiváltsága is. A peremmentes, mélyöblítésű, függesztett wc egyszerű, mégis áramvonalas kialakítással büszkélkedik. A kényelemről ez esetben is lecsapódásgátló rendszerrel szerelt ülőke és peremmentes kialakítás gondoskodik.

Villeroy& Boch Subway 2.0 ülőkével kiegészített fali wc szettje is tartja a lépést a modern elvárásokkal akár a kialakítást, akár a műszaki jellemzőket vesszük figyelembe. A Subway 2.0 elegáns, lekerekített formákat alkalmazó falra szerelhető toalett, amely víztakarékos öblítést kínál, és ergonomikus komfort ülőkével gondoskodik a teljeskörű kényelemről. A higiéniáról itt is a peremmentes kidolgozás gondoskodik.

Ahogy a szépségversenyek esetében, úgy most is csak egyetlen koronát tudunk kiosztani, amit az indulók mindegyike megérdemelne. Pontozás helyett a Csempekör vásárlókra bíztuk, hogy döntsenek a megmérettetésben, így most az ő szavazataik alapján hirdetjük ki a győztest, amely nem más, mint a Duravit D-Neo wc.

Kis extra, hogy a nyertes termék mellé a Csempekör bemutatótermekben most mutatós kiegészítő jár mindazoknak, akik a D-Neo mellett voksolnak. A szetthez most wc papír tartót adunk ajándékba, ami – ha úgy tetszik – az aranyalma a korona mellé. A praktikus és szemrevaló kellék sem sorolható az „egy a sok közül” kategóriába. A wc papír tartót korunk egyik legelismertebb ipari építésze és formatervezője, a francia Philippe Starck alkotta meg a Duravit számára az ikonikus Starck T kollekció részeként. A Duravit D neo wc és a toalettpapír tartó együttesen a dizájn forradalmát hozza el minden fürdőszobába és mosdóba.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen!
Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!