Novabell újdonság a kő és a fa egyediségével felruházva

Kő és fa. Két alapanyag, amelyek az építészet állandó kellékei. Két anyag, amelyek látványossá teszik a nyers padlót és a falakat, és amelyekre a fejlődő burkolatgyártás egyre tökéletesebb alternatívákat kínál. A fa- és kőhatású burkolatok világából a Novabell új kollekcióit mutatjuk most be, amelyekben közös, hogy meglehetősen élethűen és stílusosan imitálják az eredeti anyagokat.

Márciusi akciós márkánk, a Novabell számos egyedi burkolatot kínál, és ez a gazdag felhozatal még két újdonsággal is gazdagodott. A kőhatású Landstone valamint a fahatású Nordic Wood termékcsaládoknak köszönhetően még több, egymással is jól kombinálható, valósághű felület közül válogathatnak mindazok, akik a természetes alapanyagokat részesítik előnyben, de ragaszkodnak a kőporcelán kidolgozottságához, ellenálló képességéhez vagy éppen az egyszerű tisztításhoz.
A kő- és a fahatású burkolatok az örök kedvencek között szerepelnek, sőt egyre kifinomultabbak. Első ránézésre mind nehezebb eldönteni, hogy a padlót és a falakat természetes anyagok fedik vagy első osztályú hasonmások. A Novabell legújabb kollekciói is a tökéletességre törekszenek, így hát a mészkövekre jellemző felületi mintázat vagy a valódi fa egyenetlen felszíne még a korábbiaknál is pontosabban rajzolódik ki a burkolatok felszínén.

A mészkő naturális szépsége jelenik meg a Landstone kollekcióban

A földszínek széles spektrumát hordozó Landstone kollekció hat természetes árnyalata kifogástalanul adja vissza a mészkövek színvilágát. A lapcsalád az egyszerű eleganciát közvetíti és éppen attól különleges, hogy belesimul a környezetébe akár a fürdőszobába, akár a teraszra szánjuk ezt a minimalista burkolatot, amivel japandi stílusú tereket is alkothatunk. A kollekció strukturált, vízszintes barázdákkal díszített lapjai mozgalmassá teszik a látványt. A dekorelemek között téglamintázatot és hexagont is találunk, csak hogy az unalmasság vagy az egysíkúság vádjával ne illethesse senki a termékcsaládot.
A Landstone kollekció lapjai 2 centis kültéri kivitelben is rendelkezésre állnak. A 20 mm vastagságú burkolatok a teraszokon és a medencék körül is ugyanazzal a természetközeli élménnyel ajándékoznak meg, mint a valódi kövek, ráadásként azzal a hozzáadott értékkel felruházva, hogy ezek a csúszásmentes burkolólapok a tisztításon kívül aligha igényelnek külön törődést.

Nordic Wood, az új generációs fahatású burkolat
Az igazi fából készülő burkolatoknak számos versenytársa van, hiszen az otthonteremtéskor vagy a lakásfelújítás során a vinyl és a laminált padló is verseng a kegyeinkért, mint a valódi fapadlót helyettesítő alternatíva, és azt is tudjuk, hogy a fahatású hidegburkolatok palettáján is nagy a választék.
Amikor a hidegburkolatok újgenerációs képviselőiről beszélünk, az alatt olyan kerámia burkolólapokat értünk, amelyek meghökkentően eredeti hatást keltenek. Ez annak köszönhető, hogy a csempegyárak nyomtatási technológiái ma már olyan fejlettek, hogy a legapróbb részletességig képesek leutánozni és visszaadni a mintául szolgáló anyag eredetiségét.
A Nordic Wood kollekció a színek, a formátumok és a mintázat okán is különleges. Amikor azt mondjuk, hogy a fának lelke van, akkor a lapcsalád esetében fogalmazhatunk úgy, hogy a fa szelleme reinkarnálódott a Nordic Wood burkolatokban.
A sokoldalúságot jól mutatja a méretválaszték. A fahatású burkolatok palettáján aligha találunk ilyen bőséges felhozatalt. A 26×160, 30×120, 20×120, 20×90 vagy a 10×60 centis burkolatokkal változatos felületeket alkothatnak a szakemberek. A kollekció a chevron minta egyszerű kialakításához kész paneleket kínál, de olyan lapokat is találunk a palettán, amelyek a tikfából készülő, egzotikus padlóburkolatokra emlékeztetnek, sőt a választékban fahatású mozaikok is szerepelnek.
Az intenzív, mély színvilág mellett további extrát jelentenek a japán művészi hagyományok ihlette lapok, amelyek az égetett fa látványát imitálják. Ezek a rusztikus stílusú burkolatok különösen jól mutatnak konyhákban, az étkező padlóján vagy éppen a teraszon.

A Novabell két burkolat újdonsága párban is elegáns enteriőrök tervezését teszi lehetővé. A kő és fahatás tökéletes kombinációt alkot a fürdőszobában, a nappaliban vagy a kertben is.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!