Több mint csempe, dizájn elem

A csempék és padlólapok ma már korántsem tekinthetők csupán funkcionális anyagnak, amivel aljzatot vagy falakat burkolunk. A korszerű, kifinomult felületi képzéssel, gazdag szín és mintavilágban gyártott burkolatok dizájn elemekké váltak.
A burkolatokkal kiemelhető egy-egy látványos falszakasz, szőnyeghatás alakítható ki a padlón vagy a különböző tónusok alkalmazásával elválaszthatók egymástól a belső terek, jelezve, hogy hol vannak a határok.

A gyártók a belsőépítészeti igényekre reagálva egyre változatosabb burkolatcsaládokat fejlesztenek.
Az egyes kollekciók darabjai a legkülönbözőbb méretekben, egymáshoz illő színárnyalatokban és akár 3D felületekkel is készülhetnek éppen azért, hogy az otthonok tervezésekor a tulajdonosok, a lakberendezők illetve belsőépítészek kreativitása kiteljesedhessen.

A színek terén nemcsak az egymást kiegészítő, hanem kontrasztos árnyalatok is megjelennek a gyártók burkolatcsaládjainak darabjai között. A fa, a márvány, a kő vagy a betonhatás továbbra is valamennyi burkolatgyártó kínálatában megtalálható, de a minták és árnyalatok egyre gazdagabbá, sokoldalúbbá válnak. Az óriásburkolatok mellett dizájnelemként egyre gyakrabban találkozhatunk színes, kisméretű csempékkel, amelyek halszálka mintában burkolva látványossá teszik akár az ágyvéget is hálószobában. Népszerűek a tapéták mintázatát követő ornamentikus hatást keltő burkolatok is, amelyekkel az urban jungle stílusában alakíthatjuk otthonunkat.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!