A téli színek jeges fuvallata

Függetlenül attól, hogy szeretjük-e a telet, azt el kell ismernünk, hogy az évszakra jellemző színek csodásak. Nem éppen a napjainkra jellemző, kellemetlen szürkés árnyalatra gondolunk, hanem a fehér jeges csillogására, az téli ég kékjére, amikor süt a nap és azokra a lágy szürkékre, amelyek a természetben megtalálhatók. A ragyogó hideg színek rendkívül elegánsak akkor is, ha a burkolt falakon látjuk őket. 


A jeges, télies színek kifejezetten jól állnak a fürdőszobáknak. A világos árnyalatok látványos, kontrasztos kombinációt alkothatnak a sötétebb szürkékkel és akár a feketével, de lágyabb összhatásokat is alkothatunk velük, ha világosabb kéket, szürkét esetleg rózsaszínt használunk kiegészítő árnyalatnak.
A tapétahatású burkolatok palettájának bővülésével a csempe használata már nem csupán a fürdőszobára korlátozódik. A belsőépítészeti elemként funkcionáló, exkluzív megalapokon is megtalálhatjuk a tél típusú árnyalatokat, amelyek a nappali, az étkező vagy a hálószoba falán ragadják meg a tekintet.

A harmonikus otthonok egyik titka, hogy azonos hőmérsékletű színek uralkodnak a lakásban, így a hideg árnyalatok használatával kiegyensúlyozott lesz az összkép. Aki a világosabb színekhez vonzódik, választhatja a rózsaszín és a szürke kifinomult és modern párosítását. A FAP Murals kollekciójában fellelhető virágmintás lapok színvilága összességében akkor sem kelt hideg hatást a hálószobában, ha a tónusok a téli színvilághoz sorolhatók.

A hideg színek ellenére a FAP Milano Mood kollekciójának ugyancsak fényes virágokkal díszített burkolatai láttán sem fut át rajtunk a hidegérzés, hiszen az árnyalatok olyan lágyak, a minta pedig annyira romantikus, hogy a látvány inkább nevezhető szívet melengetőnek, semmint fagyasztónak.

A trendi virágmintánál maradva a kékek vonalán is gazdag a felhozatal. A FAP Milano Mood lapcsaládjának kék virágai vagy a gyártó újdonságai közé tartozó Deco&More kollekció mintás lapjai is a téli, fagyott világ tónusaival operálnak méghozzá annyira hatásosan, hogy alig tudjuk levenni róluk a szemünket.

FAP Deco&More

Ha a Csempekör készletes burkolatai között böngészünk, akkor is találunk bőségesen a téli világot idéző burkolatokból. A FAP Lumina kollekciójának jeges fehérje úgy csillog a falakon, ahogy a fehér havon megcsillannak a napsugarak.

Hasonlóan figyelemre méltó a gyártó Mat&More lapcsaládja, amely a matt és fényes részletek váltakozásától valamint a különleges, domború mintáktól lesz egyedi. A kollekció lapjait a fürdőszoba mellett használhatjuk a konyhában, a nappali falán vagy akár a kandalló körül.

A hideg tónusok az Atlas Concorde Aplomb termékcsaládjának burkolatain is tetten érhetők. A kollekció legszebb elemei az áthatóan kék csempék, amelyeknek hideg tónusát fahatású burkolattal vagy arany szerelvényekkel tompíthatjuk.

Az egyik legváltozatosabb burkolatcsaládra is ráhúzzuk a hideget. A téli tónusok gyűjteményéből a Marca Corona Multiforme kollekciója sem maradhat ki. A kékek, fehérek, a kellemes szürkék, sőt az erős karakterrel felruházott fekete mázas lap is arra hivatott, hogy olyan színkombinációkkal fújjon hideg fuvallatot, amely lehet, hogy a téli világot idézi, de azt annyira stílusosan teszi, hogy az is megszereti a hideg évszakot (vagy legalább annak színvilágát), aki amúgy irtózik a téltől.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!