Nagyszerű csempék kis fürdőszobákba számottevő kedvezménnyel

Méghogy egy kis fürdőszoba nem lehet a térrendezés tökéletes példája és ugyanolyan lenyűgöző, mint a nagyok? Meghoztuk az ellenpéldákat! Őszi akciósunk, a spanyol Colorker burkolatait hívtuk segítségül, hogy bemutassuk, a jól átgondolt csempeválasztással ízlésesen tágíthatjuk a teret. 

Ki ne álmodozott volna már magazinokba illő, tágas fürdőszobáról, amelyben mindennek megvan a jól kitalált helye, és még csak kompromisszumot sem kell kötni, hogy fürdőkád vagy zuhanykabin kerüljön a helyiségbe. Vágyálmainkat azonban többnyire a kompakt tér korlátozza és gyakran a fürdőszoba szűkre szabott mérete határozza meg, hogy mennyire engedhetjük szabadon a fantáziánkat. A jó hír, hogy egy kis fürdőt is lenyűgözően naggyá tehetünk, például a megfelelő csempe kiválasztásával. Hoztunk néhány példát arra, hogy az őszi promóciónkban szereplő Colorker fali- és padlólapjaival miként varázsolhatjuk fényűző térré kis fürdőszobánkat úgy, hogy közben spórolunk is. Nem csupán azért, mert a kisebb helyiségbe kevesebb csempére lesz szükségünk, hanem azért is, mert a Colorker kifinomult burkolatai november közepéig 15% kedvezménnyel rendelhetők meg a Csempekör bemutatótermeiben, országszerte 22 helyen.

A dizájn és a tökéletes megjelenés jól megfér kis helyeken is. Való igaz, hogy egy kis fürdőszoba tervezésekor minden apró részlet számít, hiszen az átgondolt tervezés és a megfelelő anyagok kiválasztása alapvető, ha nemcsak szép, de funkcionálisan is jól használható térre vágyunk. A Colorker kifinomult csempéi és járólapjai színeikben és textúrájukban is alkalmasak arra, hogy segítségükkel egyedi stílust kölcsönözzünk kis méretű fürdőnknek.

Innovatív tervezési megoldásokat, kreatív technikákat és az optika illúzióival játszó mintákat egyaránt bevethetünk, ha tágítani szeretnénk a teret, a csempékkel könnyedén megteremthetjük a padló és a falak közötti vizuális folytonosságot. Jól megválasztott színekkel játszhatunk a fénnyel, 3D lapokkal lenyűgöző részletekkel gazdagíthatjuk a falakat, mozaikokkal ráirányíthatjuk a figyelmet azokra a részletekre, amelyeket nemcsak érdemes, de kell is hangsúlyozni.

Akár a minimalista vagy az elegáns stílus áll hozzánk közelebb, esetleg a bohém illetve az eklektikus megjelenés rabolta el a szívünket, a Colorker burkolatai között biztosan meglesz az a kombináció, amely a szerény méretekkel megáldott fürdőszobát is igazi oázissá teszi. 

A méret igenis számít, legalább is a csempe mérete

A kisebb fürdőszobákban a burkolatok mérete mindent megváltoztathat. A Colorker Sky kollekciójának Keops White és Mitchell Mix fantázianevű lapjai a mintájuknak köszönhetően olyanok, mintha kis vonalzó formátumú csempék sorakoznának a falon. Ez a méret most nemcsak trenddiktáló, de a látványos és a teret is tágítja. Hozzá kell tenni, hogy a burkolatok valójában 31,6 x100 illetve 31,6 120 centisek, ezáltal gyorsabban halad velük a burkoló.
Ha többet szeretne tudni a Colorker Sky kollekciójáról, kattintson ide!

Játsszunk a mintákkal!

A Colorker csempék látványos minták széles skáláját sorakoztatják fel. A motívumok a geometrikus alakzatoktól a domború leveleken át egészen a virágokig széles spektrumon mozognak, de a minták közé sorolhatjuk azokat az eseteket is, amikor a burkolat felszíne valamilyen természetes alapanyagot idéz, például a fát, a márványt vagy a követ. Mintás padlóval vagy csak egyetlen falsík felöltöztetésével is egyedi jelleget kölcsönözhetünk a fürdőszobának, vizuálisan izgalmasabbá tehetjük azt. Jó hír továbbá, hogy a finom, apró méretű minták a kisebb, kompakt terekben mutatnak a legjobban.
Aki kifinomult mintákat keres, a Colorker Verona kollekciójában biztosan talál kedvére valót. A kőhatású burkolatcsaládban 3D levélmintákkal díszített, egyszínű csempéket ugyanúgy fellelhetünk, mint a trópusi trend vonulatába passzoló színes, buja motívumokat felsorakoztató lapokat. A kollekcióban mozaikok is sorakoznak, amelyek méretüknek köszönhetően ugyancsak jól állnak a kis fürdőszobáknak.
A Verona lapcsalád részletes ismertetőjét itt találja!

A minták változatossága tetten érhető a Neolitick kollekcióban is, amelyben a földszínek különleges motívumvilággal társulnak. Ebben a kollekcióban azok is megtalálják a számításukat, akiket lenyűgöz a kőfaragó mesterek precíz művészete és azok is, akik a a marokkói mintákat idéző sokszínűséget részesítik előnyben.
A Neolitick kollekcióról ide kattintva olvashat bővebben!

A látványos minták a fahatású burkolatok között is fellelhetők. A Colorker Tangram lapcsaládjának izgalmas dekorlapjai a legszebb fabetéteket is felülmúlják. A kollekció nevét a kínaiak puzzle szerű kirakós játékáról kapta, amely eredetileg a világ változatosságát, sokféleségét hivatott bemutatni. Üzenetét tekintve a Colorker fahatású burkolata is ezen az úton jár, hiszen arról a fürdőszobáról, amelynek akár egyetlen falára felkerül ez a szembetűnő csempe, biztosan a sokoldalúság jut majd eszünkbe, miközben el is felejtjük, hogy a vizes helyiség méretében talán korlátozott.

Világos, neutrális színek

A színválasztás kulcsfontosságú a fürdőszobában, hiszen a csempe tónusa befolyásolhatja a tér érzékelését. Egy kis helyiségben a legjobb, ha világos és semleges árnyalatokat használunk, amelyek visszaverik a fényt, vizuálisan pedig tágítják a teret. Válasszunk fehéret, bézst, világosszürkét vagy akár lágy pasztellszíneket azért, hogy fürdőszobánk nyitott és világos hatást keltsen. A kis fürdőben a kontrasztokra is építhetünk. Ha ez a szándékunk, akkor is hasonló árnyalatú csempéket érdemes kombinálni egymással. Keverhetjük a különböző textúrákat, a dombornyomott 3D csempét a homogén felületűvel vagy a fényes lapot a mattal. Ízléses variációkkal kifinomult hatást érhetünk el anélkül, hogy túlterhelnénk a teret egy erős kontraszttal.

A travertin hatású Coliseum lapcsalád burkolatai egymással harmonizáló árnyalatokban választhatók, de a kollekcióban halszálka mintás dekor is megtalálható, amely szinte vezeti a tekintet.
A Coliseum kollekcióról bővebben itt.

A falak részleges burkolása 

Kisebb méretű fürdőszobákban érdemes figyelembe venni, hogy a falakat nem kell feltétlenül kell telibe burkolni, elég lehet egyes részleteket csempézni a kád, a zuhany vagy a mosdó körül, ahol víz éri a falat. Kis helyiségekben jó ötlet ugyanakkor az is, azonos típusú csempét teszünk a falakra és azonos járólapot választanunk hozzá a padlóra. Játszhatunk emellett azonos színvilágban a különböző méretekkel és formátumokkal, hogy ezzel is egységessé tegyük a teret elkerülve a vizuális megosztottságot, amitől a szűk fürdőszoba még kisebbnek hat.
A világos hold, szürke és bézs árnyalatokban választható Bloom kollekcióban éppen az a változatosság rejlik, amelytől a legkisebb fürdő értékelése is hatalmasra szökik. A cementhatású lapok visszafogottak, a 3D minták pedig akkor is látványosak, ha csak egy kisebb falon kapnak helyet.

Ne feledjük, a csempe a fürdőszobában dizájneszköz, amellyel nemcsak növelhetjük a teret, de kifejezhetjük vele személyes stílusunkat és kellemes hangulatot teremthetünk abban a helyiségben, ahol a napjainkat kezdjük és befejezzük. Akkor is, ha az otthonunk legapróbb szeglete.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!