Bemutatjuk a Csempekör kedvenceit

A Csempekör kedvencek már országszerte a bemutatótermekben várják azokat, akik valami frissre, újra és szépre vágynak. Vezető olasz csempegyártók burkolatai közül kerültek ki azok a nagyágyúk, amelyek nemcsak a Csempekör 2023-as katalógusában vonzzák a tekintet, hanem a valóságban is megtekinthetők szalonjainkban.

A Csempekör favoritok nemcsak betárazva, de a világ felé kitárulkozva várják, hogy belopják magukat azok szívébe, akik otthontervezés alatt állnak vagy ahol éppen zajlik az építkezés, felújítás.
Három olasz gyártótól összesen 6 burkolatkollekciót válogattunk be a „dream team”-be azzal a céllal, hogy szépet és jót adhassunk raktárról, gyorsan. Kedvenceinket tehát nemcsak megmutatjuk a nagyérdeműnek, de arról is gondoskodunk, hogy ha megtetszik valamelyik, készletről a lehető legrövidebb időn belül kerülhessenek új helyükre. 

A FAP, a Marca Corona és a Novabell egyaránt a legmagasabb minőséget képviselő olasz csempegyártók között foglalnak helyet, a Csempekör kedvencek nem véletlenül ezen márkák kínálatából kerültek ki.

FAP ROMA GOLD ÉS ROMA DIAMOND

A FAP kínálatából az elegáns Roma Gold és Roma Diamond kollekciók kerültek a hatos fogatba. A márványhatású burkolatok között e két lapcsalád mindegyike bevált szériának számít. A megrendelők, a lakberendezők és a belsőépítészek egyaránt kedvelik őket, hiszen elegánsak és évek múltán is szívesen nézünk rájuk.

A Roma Gold család a visszafogott eleganciát ötvözi a modern eklektikával. Dekorok sokasága jellemzi a kollekciót, amelyek színesek és hívogatóak, a minták között azt art deco stílusú virágok, mozaikok és aranyló részletek is fellelhetők. A márványerezetű lapok mellett egészen egyedi színeket is találunk, amelyek az oxidált fémek karakteres külsejét párosítják a lágyabb megjelenésű márványhoz.
Ahogy a bemutatótermi fotókon is látszik a Roma Gold burkolatok gazdag forma és mintavilága a Csempekör bemutatótermekben is változatosan jelenik meg.

A márványhatású burkolatok valódi értékét a sokszínűségük adja, hiszen ahogy az eredeti márványtáblák között sincs két egyforma darab, úgy a márványmintás kőporcelán lapok is ezt a változatosságot adják vissza. A Roma Diamond lapcsalád fényes, csillogó felületei lehetnek légiesen könnyedek, meghökkentően drámaiak, de ötvözhetik a világos és sötét tónusok kontrasztját is. Elképzeléseinknek nem kell határt szabnunk, hiszen a Roma Diamond burkolatcsalád hagyja szárnyalni tervezői fantáziánkat, ahogy szalonjaink lakberendezői is igyekeztek megmutatni ennek a rendkívüli kollekciónak a legszebb arcát.

MARCA CORONA ELISIR ÉS ELISIR ROYAL

A fahatású burkolatok gazdag táborából a Marca Corona Elisir illetve Elisir Royal kollekciói erősítik a Csempekör kedvencek csapatát.
Az otthonosan meleg hangulatról kétségkívül a fahatású járólapok gondoskodnak leginkább, amelyek ma már olyan finom nyomtatási technológiával készülnek, hogy első blikkre biztosan összekeverjük őket a valódi fával.

Az Elisir burkolat kollekció világos színvilága bármilyen stílusú otthonhoz jól passzol és nemcsak akkor érdemes számításba venni, ha a padlóra keresünk visszafogott járólapot, hanem akkor is, ha a fahatás melegségét a falakra is felfuttatnánk. Amennyiben a tervek között ez utóbbi is szerepel, akkor érdemes számításba venni, hogy a lapcsalád dekoratív fémbetétekkel tehető szembetűnően látványossá.

Az Elisir Royal szériában van valami fenséges, ami nemcsak a mélyebb tónusok hatása, hanem a látványos mintáké is. Akár egy elegáns kúria ápolt padlója, amire félve lépünk rá, olyan fenséges az Elisir Royal megjelenése is. Szemet gyönyörködtető színek, amelyek a legnemesebb fafajtákat idézik, miközben a kőporcelán ellenállóságának hála egyáltalán nem kell azon aggódnunk, hogy megsérül a felület.

Érdemes ellátogatni a legközelebbi Csempekör bemutatóterembe, hogy a valóságban is meggyőződhessünk az Elisir kollekciók vonzerejéről.

NOVABELL LANDSTONE ÉS LOUNGE

A Novabell számos látványos, kőhatású csempecsaláddal lépett piacra az elmúlt években, amelyek közül a legfrissebbek között szerepel a Lounge és a Landstone kollekció. Természetesen ezek sem maradhattak ki kedvenceink közül, annál is inkább, mert azokra is gondolkodtunk, akik a kövek karakteréért rajonganak.

A Landstone lapcsalád megalkotásakor a mészkövek mutattak irányt a gyártó tervezőinek. A földszínekkel operáló minimalista kollekció a lakásbelsőkben is jól mutat, míg a 2 cm vastag kültéri teraszburkolatok azért felelnek, hogy a kertekben is fenntartható legyen a természetes összhang.

A Lounge burkolatok bár keménynek hatnak, de ha ujjainkkal végigsimítjuk a csempék felületét, meglepően sima, lágy hatásnak lehetünk tanúi. A burkolatok finom felülete hamar feloldja a kőhatás rigorózus küllemében rejlő szigort. A tapintás mellett persze Lounge család esetében a látvány az uralkodó, különösen, ha az absztrakt levélmintát idéző 3D dekor lapokra helyezzük a fókuszt.

A Lounge és a Landstone kollekciók is azok közé tartoznak, amelyek miatt érdemes megszervezni a legközelebbi látogatást valamelyik Csempekör bemutatóterembe, ahol szakértő értékesítők és látványtervezők segítenek a döntésben. Rendelés esetén pedig a kulcsszavak: a gyors kiszolgálás és szállítás.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!