Designer újdonságok az ABK-tól a költészet szintjén

Vadonatúj designer burkolatcsaláddal rukkolt elő az ABK, amelynek megalkotásában a neves milánói tervező, Paola Navone volt az olasz gyártó segítségére. A Poetry kollekció – nevéhez hűen – a fahatású burkolatot emeli a költészet szintjére. A Poetry House nevű projekttel az ABK megerősítette jelenlétet a design világában. 

A természetes fa és kő ihlette az ABK legújabb burkolat kollekcióit, amelyeket a vállalat 2021 őszén mutatott be a kerámiaburkolat gyártók legnagyobb nemzetközi kiállításán, a Cersaie-on.

A Poetry Wood fantázianevet viselő burkolatok a fa természetes hatású felületét utánozzák, még az korosabb faanyagokra jellemző, elegáns patina is megjelenik a burkolatokon. Éppen a kifinomult kidolgozásnak köszönhető, hogy a fára megtévesztésig hasonlító kerámia burkolattal, az eredeti anyagnak megfelelő, valósághű felületek alakíthatók ki.
A Poetry Wood négy színben érhető el klasszikus parketta formátumban, melyet 20×20 centis dekorelemekkel lehet kiegészíteni a még izgalmasabb összhatás elérése érdekében. A dekorok kézműves stílusban készülnek, akad köztük a kézzel festett vakolat rusztikusságát idéző csempe, de irizáló, fémes hatású lap is, amelyek szépen harmonizálnak a fahatással, sőt kiemelik a fa textúráját.

A Poetry kollekció másik eleme a Poetry Stone lapcsalád, ami a fához hasonlóan a természetes kő szépségét viszi az otthonokba. A lapcsalád a fahatású testvérhez hasonlóan mintás dekor burkolatokat is kínál, amelyek használatával megtörhető a kőhatású felületek szigorúsága. A burkolatkollekció a méretek terén is sokoldalú, a 60×120 centis lapoktól egészen az óriásburkolatokig széles a kínálat. 

A Poetry kollekció burkolatai önmagukban is tökéletes összhatásra képesek, mindemellett jól kombinálhatók az ABK más lapcsaládjaival.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!