A faragott kőtáblák egyedi mintázata 3D burkolatokon

A kő megmunkálásának művészete a szobrászok kemény, de eredeti munkáját idézi. Akár így is gondolhatunk az Atlas Concorde 3D Carve nevű újdonságára, amely a kőfaragás művészetét ülteti át a burkolatokra.


A gyártó szakemberei kifejezetten ennek a családnak a megtervezéséhez fejlesztették ki azt az új megmunkálási technológiát, amelyet alkalmazva sikerült elérniük, hogy az így készülő burkolatok mintázata tökéletesen hasonlítson a kézi szerszámokkal kidolgozott kőalkotások felületéhez.

A 3D Wall Carve burkolatkollekció visszafogottan natúr színei mellett erős vizuális hatást kelt a különleges motívumoknak köszönhetően. A fehér, az elefántcsont és a gyöngy árnyalatát visszaadó lágy tónusú csempék különösen a minimalista stílusú terekben mutatnak jól, legyen szó fürdőszobáról, nappaliról vagy akár stílusosan megtervezett közösségi térről.


A kollekció különböző kreatív motívumokkal készül. A 3D Chisel, a vízszintesen farafott domborművek finom textúrája idézi, a 3D Whittle a szabálytalanul húzott vonalak ritmikus mozgását utánozza, míg a 3D Leaf modern levélmintával díszíti a falat.


Az Atlas Concorde egy kapszula kollekciót is elkészített a kortárs olasz építész, Piero Lissoni tervei alapján. A tervező által alkotott 2 különböző mintát a 16. századbeli kőfaragások domborulatai inspirálták. 

A 40×80 centiméteres burkolatok leginkább egy-egy falfelület kiemelését segítik, de a lapok méretének köszönhetően kiválóan kombinálhatók az Atlas Concorde egyéb kőhatású burkolataival. 

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!