A teraszszezon a 2 centis burkolattal lesz gondtalan

Január, február itt a nyár – tartja a mondás, ami egyet jelent a kerti és szabadtéri szezonnal. Aki terasz kialakítását tervezi, vagy felújításban gondolkodik, annak érdemes megismerkednie a 2 centiméteres burkolatokkal, amelyek jóval többet tudnak, mint azt elsőre sejtenénk.

A kültéri burkolatok esetében az időjárás változékonysága okozza a legtöbb problémát. Gyakori és bosszantó tapasztalat, hogy mire beköszönt a tavasz felfagy a teraszburkolat. A jelenlegi munkaerő piaci körülmények mellett az időjárásnál is több fejtörést okozhat, hogy szakembert sem egyszerű találni, aki kicserélné a kopogó, felfagyott járólapokat. Mindezeket figyelembe véve a teraszburkolatok esetében is érdemes számba venni a tartós, minőségi megoldásokat.

A 2 centiméter anyagvastagságú burkolatok számos kerti problémát megoldanak. Ezek az újgenerációs lapok egyesítik azokat a tulajdonságokat, amiket egy kültéri burkolatban fontosnak tartunk. Ellenállóak az időjárási viszontagságokkal szemben, a betonnál kedvezőbb fagyállósági jellemzőkkel bírnak, jelentős teherbíró képességgel rendelkeznek, a lerakási módtól függően áthelyezhetők és az sem utolsó szempont, hogy megjelenésük is esztétikus.

A legnagyobb olasz gyártók mindegyike foglalkozik 2 centis burkolatokkal, köztük az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró Novabell is, amely OutWalk20 márkanév alatt széles termékkínálattal rendelkezik a 2 centis lapok szegmensében. Az OutWalk20 burkolatok mondhatni kizárólag előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek. Könnyen tisztíthatók, csúszásmentes felülettel bírnak, tűzállóak és ha savas folyadék borul a lapokra, az sem tesz kárt a burkolat felületében. Az előnyök sorát fokozva érdemes hozzátenni, hogy a Novabell 2 centis burkolatának nem okoz gondot, ha téli fagyban sózni kell és a gombás elszíneződéstől vagy a mohásodástól sem kell tartani, hiszen ezek sem tapadnak meg a burkolaton.

A 2 centiméteres lapok további előnye a burkolási lehetőségek sokaságában rejlik. A lapok rakhatók fűbe, kavics- vagy homokágyba és mivel ezeknek a fektetési módszereknek egyike sem igényel ragasztóanyagot, ennek köszönhetően gyorsan és viszonylag egyszerűen áthelyezhetők. (Akár magunkkal is vehetjük költözés esetén.)
A 2 centiméteres burkolatot természetesen ragasztóágyba is helyezheti a szakember, és egy praktikus lerakási lehetőség is rendelkezésre áll. Amennyiben a lapokat szintezőtalpakra helyezik, úgy a burkolt felület alatt szerelőnyílás alakítható ki, amely egyúttal a csövek, kábelek elvezetését, eltüntetését is megoldja. 

A Novabell OutWalk20 különböző méretekben (30×60, 30×120, 60×60, 60×90, 60×120, 60×180, 80×80, 100×100) és gazdag színválasztékban érhető el kőhatású, betonhatású vagy fémes felülettel, fahatású vagy a kültéren kedvelt rusztikus terracotta megjelenéssel.

Sokoldalúságának köszönhetően a 2 centis burkolatok medenceterek, lépcsők, kerti tipegők kialakításában is kiválóan használhatók és a privát szféra mellett nagyobb igénybevételnek kitett közösségi létesítmények külső tereinek burkolására is a legjobb megoldást jelentik.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!