Stílusos és természetes: a kőhatású burkolatok reneszánszukat élik

A természetes kövek csodás világából kölcsönzött színekben, textúrával és felületekkel készülnek a legújabb kőhatású burkolatok, amelyek vezető szerepet töltenek be a 2022-es trendekben. Összegyűjtöttük a legszebb burkolatokat, amelyek a valódi kövek szépségét reprodukálva teremtenek természetközeli hangulatot a lakásbelsőkben és a teraszokon. 

A kő és az emberiség közös története a régmúlt időkre nyúlik vissza, mivel a kő az egyik legősibb építőanyag, amely ma is velünk van. A kövek történeteket elevenítenek fel, művészeket idéznek, akik hatalmas kőtáblákból faragtak elpusztíthatatlan alkotásokat. A kő iránti tisztelet állandó, a modern belsőépítészet talán éppen ezért ragaszkodik mindahhoz az eredetiséghez, amely ehhez a kemény anyaghoz fűződik.
A kő a modern otthonok természetes díszítőeleme, a kőhatású burkolatok a természettel való összhangot fejezik ki.
Az olasz burkolatgyártók legújabb kollekciói között szép számmal találhatunk kőhatású burkolatokat, amelyek az elegáns, földes textúrával ruházzák fel a külső- és belső tereket.

Kőhatások az ABK-tól
Az ABK Alpes kollekciójának alkotóit Dél-Franciaország kövei inspirálták. A burkolatok stílusosan ötvözik a legkülönbözőbb kőbányákból származó anyagok jellemzőit. Az Alpes lapcsalád két különböző felületi kezeléssel készül: természetes és antik hatással is elérhető.

A gyártó Atlantis kollekciója is mellőzi a rideg hatást, a kőre jellemző kissé szigorú megjelenés helyett az ABK elegáns formában értelmezi újra az eredetileg kék színben pompázó atlantiszi követ. A kollekció a szürke több árnyalatában és bézs színekben lehet dísze akár a nappali padlójának, a fürdőszobának, a konyhának vagy a terasznak. Az Atlantis mega méretben is elérhető, így a 160×320 centis óriáslapokkal egész falfelületeken jelenhet meg a kő józan eleganciája.

Az Atlas Concorde kőkorszaka

Noha egy kortárs burkolatcsaládról beszélünk, az Atlas Concorde Aix kollekcióját látva a 18. századi francia villák klasszikus padlói jutnak eszünkbe. Az ősi mészkövek ihlette lapok a mediterrán építészeti hagyományokhoz kötődő meleg színekben és a közép-európai hangulatnak megfelelő hűvösebb árnyalatokban is elérhetők.

Az Atlas Concorde Norde kollekciójára elsősorban az egyszerűség és az elegancia jellemző. Az északi minimalizmus kedvelőit ez a lapcsalád biztosan magával ragadja. A kő-kvarcit hatású Norde kollekció két természetes kő jegyeit ötvözi: a Görögországban kitermelt kvarcit és a Beola Nera grafikai jellemzőit reprodukálja.  A Norde-t változatos a színvilág, a háromdimenziós textúra és a valódi kőre jellemző, részletgazdag mintázat jellemzi.

A FAP újraértelmezett dizájnnal ünnepli a kő újjászületését

A FAP értelmezésében a kő revitalizáló erővel bír. A Nativa kollekcióban a gyártó megújította a kőhatás esztétikai szerepét és egy hangulatos, minimalista burkolatcsaládot hozott létre. A kollekció 3 különböző árnyalatban készül. A gyártó tervezői bátran kombinálják a különleges megjelenésű Nativa családot kontrasztos burkolatkollekcióikkal, például a meghatározó szín és mintavilágú, tapétahatású csempékkel, amely keverésével extravagáns otthonok születnek.

A FAP háromdimenziós burkolatai között is felbukkan a kőhatás. A Lumina Stone kollekció az egyik legszebb példája a különleges 3D lapoknak, amelyek a virágmintától a mozaikig vagy éppen a vízszintes barázdákkal díszített motívumokig egészen extra külsővel hódítanak.

A Novabell kőhatású burkolatai a terasz és a kert díszei 

A lakás belső terei és a terasz közötti összhang megteremtésének tökéletes eszköze a Novabell Norgestone kollekciója.  A lapcsalád változatos felületeit a gyártó úgy alakította, hogy a külső és belső terek között teljes színösszhangot lehessen kialakítani. A hagyományos beltéri kivitel mellett a Norgestone 2 és 3 cm anyagvastagsággal is elérhető, ezáltal medenceterek vagy akár nagyobb terhelésnek kitett garázsbejárók burkolására is kiváló megoldást jelent.

Az Aspen burkolat kollekció is a Novabell gyártói precizitását tükrözi. A természetes és háromdimenziós, barázdált struktúrával is elérhető lapok beltéri és extra vastag kültéri verzióban egyaránt elérhetők. A változatos színvilágot felsorakoztató, méretgazdag kollekció darabjai között a dekorelemek széles választéka található meg, sőt az Aspen kollekció egy különleges formátumú, elegáns alakzattal is büszkélkedik.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!