A terasz a nyár nappalija

Ezerrel tűz a nap, erős az UV sugárzás, de sebaj, a kőporcelán teraszburkolatok ellenállnak az egyre extrémebb nyári időjárásnak. A hidegburkolatok azonban nem csupán ellenállóképességük miatt előnyösek a teraszok, kerti kiülők vagy balkonok burkolására, esztétikai szerepüknek köszönhetően a térrendezés elemei is.

 A terasz és a kert stílusához illő burkolatot ma már nem nehéz találni. A Csempekör kereskedéseinek kínálatában a legjelentősebb olasz gyártók burkolatai széles választékban szerepelnek, így nem lesz nehéz megtalálni a stílusában, színében vagy éppen anyaghatásában is tetszetős, illetve a ház stílushoz is passzoló kültéri burkolatot.

A kőhatású burkolatok között keresgélve megakadhat a szemünk a FAP Nativa kollekcióján, amely egy modern vonalú burkolatcsalád. A három árnyalatban (homok, fehér és szürke) elérhető lapok a kő esszenciáját sűrítik magukba, a modern vonalvezetést pedig a terazzora emlékeztető küllem teremti meg. A Nativa kültéri felhasználásra szánt burkolatával igazán elegáns teraszok alakíthatók ki, a tökéletes összhatás érdekében a padlóra és falakra is érdemes a burkolatkollekció darabjait választani.

A kertek és teraszok tervezésekor a környezeti összhang mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a funkcionalitás. A kert vagy ház részeként a burkolt terasz olvadjon bele a környezetébe, legyen jól használható és barátságos egyszerre, vagyis éppen olyan, mint amilyen egy jól kialakított nappali.
A barátságos miliőt fahatású burkolatokkal is megteremthetjük a kültérben. A természetes fa erezetét, színét és szinte még a tapintását is hűen visszaadó hidegburkolatok fokozzák a kellemes, kissé rusztikus és mindenképpen otthonos érzést a teraszon anélkül, hogy időnket a valódi fa ápolásával kellene eltöltenünk.
A FAP kínálatában megtalálható Roots, Nest és Nuances burkolatkollekciók nemcsak praktikus, de esztétikus megoldást is jelentenek a teraszok, medenceterek lerakására.

Ha megvan a megfelelő burkolat, akkor már csak a terasz berendezésére kell koncentrálni. Jöhetnek a fémvázas, rattan vagy egyéb fonott bútorok, kiegészítők, amelyektől élővé és kényelmessé válik a szabadtéri nappali, hogy a nyár minden alkalmas percét kiélvezhessük.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!