Porcelaingres – a dolce vita és a német precizitás ötvözete

Olasz alapokra helyezett német minőség. Ezt képviseli a Porcelaingres, amely a burkolatgyártók egyik újoncának számít. A cég magas minőségű kőporcelán burkolatokat gyárt a „dolce vita” életérzés szerint, és ahogy az a német gyártóktól elvárható, aprólékos precizitással. 

A Porcelaingres burkolatok egyszerre képviselik az időtlen eleganciát, az olasz design könnyedségét és a minőséget. Az olasz Iris csoport tagjaként működő német bázis az ország  legnagyobb burkolatgyártói közé tartozik, amely egyben Európa egyik legmodernebb gyártósorával is büszkélkedhet. A társaság elkötelezett amellett, hogy a modern építészeti megoldások partnere legyen. Kül – és beltéri burkolatkollekcióik letisztultan elegánsak, széles méretválasztékban készülnek a kis méretektől egészen a 150 centiméteres megalapokig.

A fenntarthatóság és az ökológiai lábnyom csökkentése kiemelt szerepet tölt be a Porcelaingres gyártói folyamataiban. A termelés során hasznosítják a csapadékvizet, és a gyártás során használt alapanyagok 40 százaléka is újrahasznosított alapanyagokból származik.
Az égetőkemencékből származó hőből is energiát nyernek, ezzel pedig azt is sikerült elérniük, hogy éves szinten 4000 tonnával csökkentették üzemeik széndioxid kibocsátását. Ez a mennyiség viszonyításképpen 790 db autó éves CO2 kibocsátásának felel meg.

A Porcelaingres burkolatok gyártásánál a legújabb fejlesztéseknek megfelelő, úgynevezett Active Surface technológiát alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy a fali és padlólapok öntisztulóak, felületükön a baktériumok és vírusok 99 százaléka nem marad életképes.

A gyártó számára a környezetvédelmen túl az állandó minőség biztosítása is kiemelt szereppel bír. A gyártósorokon emiatt robot figyeli, hogy a kereskedelembe kerülő burkolatok minden esetben kifogástalan minőségűek legyenek.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!