Hexagon, a méhek tökéletes alakzata

A hatszögletű burkolatok formájukat tekintve a legizgalmasabb darabok közé tartoznak, és ha a méhsejtre gondolunk, akkor a strukturális tökéletesség szimbólumaként is tekinthetünk a hexagonra. Burkolatként nem éppen a statikai szilárdsága miatt kell felnéznünk a hatszögre, sokkal inkább a formai különlegesség okán hívja fel magára a figyelmet.

A hatszögletű burkolatok népszerűsége nem új keletű, évek óta hódít a hexagon, amivel a falat és a padlót is feldobhatjuk. A hatszögletű csempék már a viktoriánius korban is népszerűek voltak, és azóta is rendszeresen felbukkannak a trendek között. Amire jó odafigyelni, hogy a sokszögekkel való burkolást bízzuk inkább képzett szakemberre, a DIY burkolást ne ezzel a formával kezdjük, hiszen az egyenetlen aljzat vagy a rossz fektetés nem használ ennek az egyébként rendkívül látványos burkolatnak.

A hatszögletű csempéket érdemes a klasszikus formátumokkal kombinálni, hiszen a négy- és hatszögek násza mixelve egyedi, különleges felületeket alkot. A Ragno szürke árnyalatai a fahatású padlóburkolattal kiegészülve vagány talajt varázsolnak a talpunk alá.

A hatszögletű burkolatok színvilága változatosan jelenik meg gyártók kínálatában. A Marca Corona például átütő színekkel is játszik, így aztán nem csak a forma tűnik ki az átlagból, hanem az árnyalatok és mintavariációk is alkalmasak arra, hogy mindig legyen újabb felfedeznivalónk, ha a konyhában, a fürdőszobában vagy a nappaliban nézegetjük kedvenc hexagonjainkat.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!