Márvány hatású burkolatok

A márvány mindig is divatban lesz, örök klasszikus, egy fényes márvány burkolat gazdagságot, erőt, dominanciát sugároz, önmagában is jól mutat, de kitűnően kombinálható a föld elemeivel, mint fa vagy kőhatású burkolatok, szintúgy más márványhatású lapokkal is. Egy márvány burkolat minden épület központi eleme lesz, azonnal felhívja magára a figyelmet.

Méreteit tekintve talán az egyik legváltozatosabb burkolat, a legkisebb csempétől a közepes burkolatokon át az óriás táblás lapokig, mind megtalálhatóak választékunkban. Padlólapként és fali csempeként egyaránt felhasználhatóak, számos dekor, mozaik és kiegészítő választható hozzájuk. 

Felületüket tekintve a fényes padlólapoknál érdemes odafigyelnünk, hogy a legmagasabb kopásállóságot válasszuk. A natúr felületek kevésbé érzékenyek. Léteznek selyemfényű és csúszásmentes felületek is. Fontos, hogy mindig az adott helyiség igénybevételének megfelelően válasszuk ki a burkolat kopásállóságát és csúszásmentességét. Egy zuhanyzóba vagy medence mellé ne tegyünk fényes felületű lapot, elkerülve így az esetleges baleseteket. Válasszunk helyette mondjuk csúszásmentes vagy mozaik lapokat.

Egy igazi márványhoz képest, egy gondosan kiválasztott kerámia teljesen gondozásmentes lesz, nem igényel különösebb odafigyelést a megszokott takarításon kívül.

Mintázatukat tekintve számos variációban érhetőek el. Kínálatunkban hatalmas a választék. Mind valós kőzeteket imitálnak, profi fotósok és elismert designerek tervezik őket. Nagy felbontású nyomtatókkal viszik fel a burkolatokra, így a megtévesztésig élethűen visszaadva a valóságot.

Számos gyártó forgalmaz már olyan lapokat ahol a mintázatok is rendelhetőek folytonosként, ezáltal még exkluzívabb hatást kölcsönözhetünk a helyiségünknek.

Örök darabok:
Statuario:

Calacatta:

Emperador:

Travertino

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!