Nyárváró április a FAP Summer kollekciójával

Noha manapság nem a legfelkapottabb lakberendezési trendek egyike, a mediterrán stílusirányzat mégis sokak ízlésvilágához áll közel. Ezek közül is az olasz mediterrán az egyik legkedveltebb vonulat, talán azért is, mert a tengerparti nyaralások, az olaszországi városlátogatások hangulatát idézi és azt a laza eleganciát hordozza, amely az olaszokból árad. A FAP Ceramiche Summer kollekciója éppen azt az életérzést tükrözi, amit a mediterrán nyártól várunk.
A nyarat már most áprilisban érdemes megidézni, hiszen a FAP burkolatai, köztük a Summer kollekció is 10 százalék kedvezménnyel rendelhető országszerte a Csempekör kereskedésekben.

A Summer burkolatcsalád könnyed vakációra, itáliai utazásra invitál. A kollekció színei és dekor elemei Olaszország legszebb tájait idézik. Az olivaligetek és a citrusfák árnyalata, a Földközi tenger kékje, a mediterrán tájak terrakotta alapja mind megjelennek ebben az egyedi lapcsaládban.

A FAP a kollekció minden egyes elemét úgy alkotta meg, hogy azok harmonikusan illeszkedjenek egymáshoz. A fali burkolatok között egyedi mozaikok, magnólia mintás dekorok, a fényes és matt felületek kontrasztjára építő mintázatok, vagy a látványra és tapintásra is puha felületek tökéletes egységet alkotnak egy modern mediterrán enteriőrben.

A Summer utazásra csábít, a déli tájak felfedezésére. A FAP padló- és falburkolataival a mediterrán barangolás otthonunkon keresztül könnyedén az életünk részévé válhat. 

A mediterrán lakberendezési stílus

Amikor mediterrán lakberendezésről beszélünk, alatta a dél-európai országokra jellemző stílust szoktuk említeni, Az irányzaton belül is megkülönböztethető a spanyol, az olasz, a görög vagy a provence-i mediterrán.

spanyol otthonokra az energikus színek jellemzőek, a piros, a narancs, a sárgák, amelyeket gyakran kombinálnak a barna különböző árnyalataival, vegyítik arannyal és terrakottával is. A spanyol mediterrán stílusra jellemzőek a növényi motívumok, amelyek a textíliákon és a burkolatokon is megjelennek, míg a bútorok tekintetében a méretes tölgy bútorok jelenléte. 

A toszkán vagy olasz lakberendezés egyszerű, egyúttal elegáns. A stílusirányzathoz többnyire hozzátartozik a minőségi alapanyagok használata, akár a burkolatok, akár a bútorok esetében a kiforrott minőség jellemzi a stílust. Az építészeti megoldások között jellemzőek a boltívek, a színek terén a pasztelles zöldek, a terrakotta és a naturális árnyalatok egyaránt megjelennek. Az otthonokban nagy hangsúlyt kap a konyha, a rusztikus fából készült hatalmas étkezőasztalok a konyha központi elemeként jelennek meg. 

A görög mediterrán az előzőekkel ellentétben az egyszerűséget sugallja. A fehér puritánsága mellett a kékek dominanciája jellemző. A bútorok a spanyol és az olasz stílustól eltérően egyszerűek, egyáltalán nem hangsúlyosak inkább a funkcionalitásra törekszenek. A falak és a padló hűvös árnyalatainak kontrasztjaként a görög mediterránra jellemzőek a díszes, színes textíliák, amelyek oldják a hűvös miliőt.

A provence-i mediterránt a tágas terek, a natúr, antikolt felületek, a kő vagy fapadlók jellemzik. A falak többnyire világosak, a textilekről is provence-i tájat visszatükröző finom pasztell színek köszönnek vissza. Az irányzatra jellemző a hangsúlyos konyha és étkező, a falakon megjelennek a konyhai eszközök, amelyek nem csupán díszítőelemeként, hanem mindennapi használati tárgyaként is szolgálnak. A bútorok natúr fa színben vagy fehérben pompáznak, valóban régiek, vagy régies hangulatot árasztanak. A kiegészítőkön is a vintage jegyek jelennek meg, míg a kertekben, a teraszokon a növények, színpompás virágok dominálnak.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!