Látványos burkolatok akcióban – az április a FAP hónapja

Összetéveszthetetlen stílusvilág, a kortárs belsőépítészet elvárásaival összhangban álló burkolatok, a kézműves hagyományok alkalmazása a legkorszerűbb eszközökkel. Ez a FAP Ceramiche, amely Olaszország egyik legjelentősebb burkolatgyártójaként a hazai piacot is rég meghódította. A FAP szemet gyönyörködtető fali és padlóburkolatai áprilisban 10 százalék kedvezménnyel rendelhetők a Csempekörnél.

Egyedi stíluselemek, az aktuális divatirányzatoknak megfelelő hatások, a minőségi elvárásoknak megfelelő burkolatok jellemzik a hazai piac egyik kedvenc gyártóját. A FAP mindig is élenjárt a trenddiktálásban, csempéik olyannyira meghatározóak, hogy a bemutatótermekben vonzzák a tekinteteket. Mindez annak a tudásnak és tapasztalatnak az eredménye, amelyre a cég a több évtizedes gyártói múltja és persze jelene során tett szert. 

A FAP története
A FAP története egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza, a mai vállalat elődje akkoriban kezdte meg a csempegyártást az iparág meghatározó városaként ismert Sassuoloban. Harminc évvel az alapítás után az akkorra már befutott cég 1997-ben csatlakozott a nemzetközi burkolatgyártás egyik vezető szereplőjeként számon tartott Concorde csoporthoz. A FAP márkanév megújításával a gyártó történetének új fejezete kezdődött meg ezzel. A FAP korszerű technológiák használatával, a legújabb trendeknek megfelelően gyárt fali és padlóburkolatokat kiemelten gazdag szín, minta és formavilágot alkalmazva.

Színek, méretek, minták extrán gazdag választékban

A gyártó mintegy 30 burkolat kollekcióval büszkélkedik, amelyek között a klasszikus és a modern vonalak egyaránt képviseltetik magukat. A FAP tervezői komolyan veszik az olasz kézműves hagyományok tiszteletét, erre alapozva játszanak a kerámia megmunkálásában rejlő lehetőségekkel. A FAP burkolatai és az azokon megjelenő felületi hatások művészek bevonásával készülnek. A síkban nyomott minták vagy a 3 dimenziós felületek egyaránt kortárs alkotók ötletei és keze munkája alapján keletkeznek. A FAP burkolatai többnyire első látásra megragadják a belsőépítészek, a projektvezetők, designerek és a lakossági otthonteremtők fantáziáját, hiszen a FAP csempéivel és járólapjaival egyedi fürdőszobák és konyhák, nappalik vagy teraszok alkothatók.

Legyen szó a gazdag növényi mintákkal játszó tapétahatásról, a fahatású burkolatokról, az örök klasszikus márványmintáról vagy a naturális vonalat képviselő burkolatokról, a FAP tudja, hogy mivel lehet feldobni a falat és a padlót.
A  FAP burkolatok a felületkezelésüket tekintve is változatosak, az extrán fényes felülettől, a szanténfényűn át egészen a matt hatásig készülnek. A formátumok tekintetében egészen elképesztő formagazdagság jellemzi a gyártó burkolatait, amelyek közül nem hiányozhatnak a megalapok sem. A A legújabb 80×160 cenits vagy 120×278 centiméteres óriás burkolatok a pontos élcsiszolásnak köszönhetően fuga nélkül burkolhatók, így a falakon összefüggő látványelemként alkalmazhatók.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!