5 gyártó – 5 fali burkolat

A burkolatok nemcsak színekben és mintákban, de a motívumok kidolgozottságában is felveszik a versenyt a tapétákkal. A közel 3 méteres magassággal gyártott megalapok között bőségesen megtalálhatók az egyedi dizájn darabok, amelyekkel domináns falfelületek képezhetők a nappaliban, az étkezőben vagy akár a hálószobában. Ötletként 5 gyártó fali burkolatai közül hoztunk néhány szemrevaló darabot.


Meghaladta a korát az a felfogás, hogy a hidegburkolatok a fürdőszoba kellékei, hiszen a legújabb trendek szerint gyártott lapokra bátran tekinthetünk lakberendezési elemként. Egy-egy pengefal kiemelésére, egy egyedi tévéfal kialakítására szebbnél-szebb burkolatok állnak rendelkezésre. A burkolatdivatban is hódít a tapétahatás, az olasz csempegyártók pedig érzékenyek arra, hogy a belsőépítészetben is iránymutatóak legyenek, így újdonságaik között szép számmal megtalálhatók a díszes és színes mintákkal tarkított lapok, amelyek a privát szférán túl szállodák, éttermek és üzlethelyiség falait is feltűnővé, sőt emlékezetessé teszik.

Színkavalkád az Atlas Concorde-tól
Az Atlas Concorde Prism kollekcióját nem csupán a puha érzetet keltő gyantahatás teszi egyedivé, hanem a burkolatok ízléses színvilága is. A lapcsalád 13 vibráló színben rendelhető, köztük fellelhető a pasztelles rózsaszín, az érett, vörös szőlőre emlékeztető bordó, az élénkebb zöld és a kék megnyugtató árnyalatai, ám a semlegesebb földszínek sem hiányozhatnak a repertoárból.  A kollekció megaméretű lapjai között egyedi mintákkal gyártott burkolatok is megtalálhatók. Az ecsetvonásokra emlékeztető motívum mellett a színátmenetes mintával készülő, 120×278 centis méretben gyártott óriások is a különlegességek közé sorolhatók, ahogy a különböző geometriai formákkal készülő mozaikok, amelyek akár teljes falfelületek kiemelésére is alkalmasak.

Pasztell virágok és indamintás sztárburkolat a Marca Coronától
A legújabb csempevariációk között böngészve az egyik legszebb és talán legváltozatosabb darabok a Marca Corona Multiforme kollekciójához kötődnek. A falak öltöztetése a lapcsalád egyes elemeivel gyerekjáték. Akár a tégla méretben készülő, gazdag színösszeállításban elérhető 7,5 x 30 centis fényes apróságokat említjük, vagy az ultravékony, retifikált kivitelben gyártott, 120 centi széles és 278 cenitméter magas óriásburkolatra helyezzük a hangsúlyt, biztosak lehetünk benne, hogy a színek és a méretek kavalkádjával találjuk szemben magunkat. A Fronde fantázinevet viselő indamintás megalap napjaink sztárburkolata, de a fényes részletekkel gazdagított, zöld levélmintás csempe is egyedivé teszi a falat.

A FAP tervezői pipacsmezőt álmodtak a falakra
A nagyméretű, színes virágok a legszebb tavaszi és nyári napokra emlékeztetnek. Az akvarellek látványát idéző növényi részletek finom, nőies hatással ruházzák fel a teret és különösen jól mutatnak a nappali falán, a hálószobában és természetesen a fürdőszobában is. A FAP Murals kollekciójának fali burkolatain látványos virágminták vagy éppen zöld levelek visznek közel a természethez, míg a Bloom lapcsalád XXL méretű, 160×248 centiméteres óriásainak installálásával a lenyugvó nap fényén, a trópusi leveleken vagy az álmodozó pitypang pelyheken ámulhatunk naphosszat.

Az ABK tapétái az extravagáns megalapok
A valódi tapétahatás az ABK Wide&Style kollekciójában biztosan tetten érhető. Ha arról beszélünk, hogy a burkolatok dizájn terén feszegetik a határaikat és túlléptek funkcionális szerepkörükön, akkor ebben az összefüggésben a Wide&Style burkolatcsaládot a legjobb példaként említhetjük. A kollekció kínálatát nézve a burkolat tervezői nem szabtak határt a fantáziájuknak, így a belsőépítészek, lakberendezők képzelete is szárnyra kaphat, ha kreatív falfelületeket álmodnak. Növényi minták, játékos motívumok, városi jelentek köszönnek vissza a lapokról, amelyek 160×320;120×270 és 120×240 centiméteres méretekben is elérhetők. Legyen szó retro, nagyvárosi vagy indusztriális stílusról a Wide&Style kollekció nem okoz csalódást, bármelyik stílusvilághoz illeszkedik.

Egy kis Extra a Novabelltől
A fali burkolatok esetében a trenddiktáló tapétahatás mellett az egyszerű eleganciát sugárzó márványhatás sem veszít népszerűségéből. A fényes márványminta, a nemes kő erezetét megjelenítő vénák vagy éppen a csillogó mozaikok a luxus érzését erősítik. A Novabell Extra kollekciója azt az emelkedett hangulatot sugározza vissza a falakról, amit akkor tapasztalunk, ha egy csodás márványszobor előtt állunk és megérint bennünket az időtlenség érzése. Az Extra kollekció különösen gazdag dekor elemekben, így a klasszikus márványfelületek szépségét hatszögletű, chevron vagy parketta mintás mozaik darabokkal fokozhatjuk.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!