Fémes hatás kortárs megjelenéssel

A fémes hatású burkolatoknak megvan a maga eleganciája. A nem hivalkodóan, mégis vibráló felületek jól mutatnak az indusztriális stílusú otthonokban, de a kortárs, metropolita terekben is érvényesül a fémes hatás. A fémes hatású burkolatok jól mutatnak a nagy belmagasságú terekben, gyakran láthatjuk szállodák, éttermek burkolataként, vagy akár üzletek padlóján, falán.
A Saime Ferrocemento kollekciója az egyik legjobb példa arra, hogy a fémes hatás egyszerre friss és időtálló.

Az oxidált fémre emlékeztető felületek önmagukban is jól mutatnak, de a fémes hatású burkolatok előnye abban áll, hogy kreatív kombinációk alkotóelemként is megjelenhet. A Saime Ferrocemento lapcsaládja nagyvonalú lehetőség, különösen akkor, ha ízlésvilágunkhoz a mai, modern lakberendezési stílusok állnak közelebb.
A Ferrocemento kollekciót kifejezetten a „mix&match” jegyében tervezte az olasz gyártó, a fémes felületek mellé kombinációs lehetőségként márványhatású burkolatokat, színes lapokat és akár fahatást is választhatunk.

A Ferrocemento 8 színben érhető el, a neutrális árnyalatok mellett szürkék sorakoznak, de a palettán a rozsdás vas felületét imitáló szín és a bronzos barna is megjelenik.
A Ferrocemento burkolatok mérettartománya is figyelemreméltó. A kollekció prémium, retifikált (élvágott) megalapjai 240, 260 vagy akár 270 centiméteres magassággal büszkélkednek miközben könnyített kivitelben készülnek 6- valamint 6,5 milliméteres anyagvastagsággal.
A megalapok a vékonyított verziók mellett megerősített verzióban is rendelkezésre állnak, ami 12 milliméteres anyagvastagságot takar és ennek köszönhetően munkapultok alapanyagaként is használható, sőt a 320 centiméteres lapokból (fürdőszoba) bútorok is készíthetők. 

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!