Földszínek, zöldek, kékek a fürdőszobákban

Itt kezdjük, és itt fejezzük be napjainkat, a fürdőszoba ezért az egyik legfontosabb helyiség az otthonunkban. Mivel a fürdő a pihenés és a felöltődés helyszíne is egyben, ezért a burkolatok színvilága már csak azért sem elhanyagolható, mert a színek hangulatunkat is befolyásolják. 

Amikor a fürdőszobák az otthonok nélkülözhetetlen részévé kezdtek válni, akkor még a színek kevésbé játszottak fontos szerepet a helyiség kialakításában. A fehér sokáig az egyszerűség és tisztaság szimbólumaként jelent meg, de ahogy változott a divat és az emberek ízlésvilága is merészebb irányt vett, úgy lettek egyre színesebbek a fürdőszobák. Az éppen aktuális színtrendek folyamatosan változnak, manapság a zöldek, a földszínek, a kékek és a sötét tónusok uralkodnak az örök fehér mellett.

Lágy zöldek

Aki lépést tart a legfrissebb trendekkel már kérdés nélkül is tudja, hogy a zöld mostanság mindent visz. A zöld árnyalatai a fürdőszobában a nyugalmat és a megújulást sugározzák.  A nem erőteljes zöldek bár nem tolakodóak, ennek ellenére nem jó, ha dominánsak. A zöld jól kombinálható akár fehérrel, bézsekkel vagy fahatású burkolatokkal is. A zöldek nemcsak egyszínű burkolatokon jelennek meg a fürdőszobában. A tapétahatású csempék megjelenésével a legváltozatosabb zöld mintákat csempészhetjük a fürdőszobába különböző növényi motívumokon keresztül.

Hangulatos földszínek

Ahogy a lakásdekorációk terén is szívesen használjuk a meleg tónusokat, és a festett falakon is kedvelt árnyalatokként jelennek meg a földszínek, úgy a burkolatok világában is meghatározóak. A földszínek a divatos gyantahatású valamint az ugyancsak trenddiktátor kőhatású lapokról is visszaköszönnek. Utóbbi esetben leginkább azokkal az árnyalatokkal találkozhatunk, amelyek a természetes kövek valódi földszínét adják vissza.
A bézsek kiegészítő színként is szépen érvényesülnek, de önmagukban is jó választásnak bizonyulnak, hiszen legalább annyira megunhatatlanok, mint az örök fehér.

Nyugtató kékek

A kék mindig is azon színek közé tartozott, amelyet szívesen használtak a fürdőszobában. Mivel a kék mögöttes jelentése a relaxációval és a vizes élményekkel hozható összefüggésbe, ezért nem is csoda, hogy a fürdőszobai színtrendekben mindig előkelő helyen áll a listán. A világoskék egyes felfogások szerint nemcsak az egészségünkre gyakorol jótékony hatást, de segít megnyugodni és elfogadóbbá válni, a sötétebb kékek ugyancsak relaxáló hatással rendelkeznek. Egy kutatás nemrégiben olyan érdekes tényre is rávilágított, hogy a kék fürdőszobák könnyebben eladhatóvá teszik az értékesítés alatt álló lakásokat. A kéket persze leginkább azért szeretjük, mert egyszerűen jól néz ki.

Szén szürkétől a feketéig
A sötét burkolatok az elmúlt években mind népszerűbbé váltak, a fekete és szürke árnyalatai számos fürdőszobában megtalálhatók annak ellenére, hogy a sötét csempéről elterjedt, hogy nehezebben tisztítható és összenyomja a teret. A sötét színek azonban többféle lakberendezési stílushoz is passzolnak. A fekete és a fehér kombinációjával klasszikus és vintage fürdőszobák is burkolhatók. A kőhatású sötétszürkék a kortárs enteriőrök igazi barátai, míg a sötét márványhatású burkolatok a klasszikus elegancia megtestesítői. A sötét színek is többnyire kombinációs megoldásként kapnak helyet a fürdőszobákban, akár a zuhanyfal vagy egy-egy figyelemre méltó falfelület kiemelésére is szolgálhatnak.

Kérje teljes körű, díjmentes konzultációnkat!

Foglaljon időpontot díjmentesen személyes konzultációra szalonjaink bármelyikébe!
Szakképzett munkatársaink segítenek a tökéletes burkolatok és szaniterek kiválasztásában.