Hangulatos és egyedi a fényes, mázas téglaformátum

Adott egy méret, amit már csak azért is érdemes megjegyezni, mert a 7,5 x 30 centis, téglalapformátumok átvették az uralmat az éveken át megdönthetetlennek hitt metrócsempétől. A kisméretű burkolatok között hódít a vonalzóhosszúságú csempe, amelyek közül a fényes mázzal égetett, feltűnő színekkel operáló darabok a legtetszetősebbek.

A kézműves csempék világát idéző, mégis egészen friss darabokat gyakran láthatjuk konyhák falán, de a fürdőszobában, a nappaliban, az étkezőben és a hálószobában is megtalálják helyüket a falon.
A 7,5 x 30 centiméteres méretezésnek köszönhetően a formátum a burkolási módok terén is nagy változatosságot kínál. Akár függőlegesen vagy vízszintesen ragasztva, halszálka vagy chevron mintában felhelyezve, mindegy is. Kellemes, elegáns és igazán trenddiktáló lehet az otthonunk, ha téglalap alakú csempével szeretnénk feldobni.

A Csempekör kínálatában szereplő olasz burkolatgyártók között is többet találhatunk, amelyek szortimentjéből nem hiányozhat téglaformátum. Lássuk, hogy az egyes gyártók hogyan gondolkodnak napjaink egyik legnépszerűbb alakzatáról.

ABK – Crossroad
Az ABK Crossroad kollekcióját legfrissebb belsőépítészeti trendek ihlették, a burkolatcsalád a gyártó  minimalista kollekciói között kap helyet. A 8 árnyalatban elérhető kisméretű lapok a kréta és a tégla tónusának színvilágát idézik a vakolt felületek világából merítve az ihletet. 

Marca Corona – Multiforme 1741
A Marca Corona legújabb alkotásainak egyike a Multiforme 1741 kollekció, amely a sokoldalú méret történelmi hagyatékát eleveníti meg, amikor még a csempék minden egyes darabját emberi kezek formáltak. A Multiforme 1741  kollekció a kézművesség és az innovatív dizájn egységét gyúrta össze, újraértelmezte a retrót, amit sikeresen vegyít a kortárs hatással. A burkolatcsalád egyszínű, fényes variációkban és mintás változatokban is kapható, és mint a Marca Corona megannyi csempéje, a variációs lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Novabell Fusion
A Novabell Fusion kollekciója is a mázas majolika fényes felületét alkotta újra a 9 vibráló színben készülő Fusion kollekcióban. Ez a burkolatcsalád arányosságát tekintve nem, de pontos méretét nézve kissé eltér az eddigiektől, hiszen 6×25 centiméteres méretben készül kifejezetten azért, hogy szembetűnő falfelületek egyedi alkotóelemévé váljon akár a színek kombinációit kihasználva.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!