5 felhasználási terület, ahol a csempe a legjobb választás

Ahogy az elmúlt évek, úgy 2022 is lakásfelújítások időszaka lesz még. A fürdőszoba és a konyha renoválása a felújítási toplisták élén van továbbra is. Mivel mindkét helyiség otthonunk legtöbbet használt pontjának számít, ezért a burkolás terén a legjobb, ha sikerül elérnünk a látvány és a funkcionalitás összhangját. A konyha és a fürdőszoba esetében érdemes teret engedni a fantáziának, ebben a burkolat- és szaniterkínálat ma már semmilyen határt nem szab, sőt a kínálati gazdagság megteremti a stílusokkal és trendekkel való kísérletezés lehetőségét. Inspiráció gyűjtésére a Csempekör bemutatótermek kiváló terepként szolgálnak, hiszen a vezető olasz csempegyárak klasszikus és újszerű megoldásai is megjelenek a bemutatóterekben.  

A lakásfelújítás megtervezésekor szinte kizárt, hogy ne jussunk el arra a pontra, amikor burkolatválasztásra kerül sor. A konyha és a fürdőszoba esetében érvek sokasága szól a klasszikus, kerámiaburkolatok mellett, amelyekkel biztonságosan, esztétikusan és hosszú távra oldhatjuk meg a falak és a padló fedését. A korszerű hidegburkolatok azonban ma már jóval többre képesek annál, minthogy egyszerűen csak elfedjék a nyers falakat.
Összegyűjtöttünk 5 lehetőséget vagy felhasználási helyet, ahol a kőporcelán burkolat különböző formái jelentik a legjobb választást.

1.Látványos konyhasziget a középpontban

A konyhák újragondolásakor manapság a leggyakoribb belsőépítészeti elem a konyhasziget kialakítása. Nem is csoda, hiszen látványos, rengeteg lehetőséget rejt a pakolás és a munkafelület bővítése szempontjából és akár étkezőként is szerepet kap.
A konyhaszigetek a megalapok megjelenésével új dimenzióba kerültek. Azt is megállapíthatjuk, hogy ezek az épített elemek szinte kiáltanak azért, hogy önállóságukat látványos hidegburkolattal hangsúlyozzuk. A 2-3 méteres méretekben is kapható megalapok beépítése ugyan komoly szakértelmet igényel, de az biztos, hogy ha belevágunk az óriáslapokkal burkolt konyhasziget kialakításába, azzal a lakásfelújítás legütősebb elemét építjük fel.
A márványhatású lapokkal elegáns megjelenést kölcsönözhetünk az új családtagnak, de akár a fa- vagy kőhatású burkolatok is jól mutatnak a pulton vagy az oldalsó felületeken.

2.Hagyjuk szóhoz jutni a padlót 

A fürdőszoba és a konyha megtervezésekor hajlamosak vagyunk az oldalfalak burkolására koncentrálni és gyakran megfelejtkezünk arról, hogy az összhang megteremetéséhez nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy mi van a talpunk alatt. A helyiségek aljzatának kialakítását használhatjuk az önkifejezés eszközeként. Játszhatunk akár merész színekkel, különböző formátumokkal, egyedi mintákkal, netán különböző textúrák kombinálásával.

3.Különleges, újszerű szaniterek

A fürdőszobai szaniterek új dimenzióját jelentik azok a gyártói újdonságok, amelyek lehetőséget adnak a csempével megegyező színű vagy stílusú mosdókagylók, bútorok beépítésére. A fali vagy padlóburkolathoz illeszkedő márvány vagy akár betonhatású burkolatokból készülő fürdőszoba berendezések egyedi és elegáns megjelenést kölcsönöznek a térnek, amelynek tervezése ezzel rendszerszinten valósulhat meg.

4.Vízálló falak látványelemekkel

A konyhapult és a felsőszekrények közötti fal, a fürdőszoba bútor és a tükör közötti tér vagy a fürdőkád feletti falrész mind érzékeny felület, hiszen ezek érintkeznek a leggyakrabban a ráfröccsenő vízcseppekkel vagy ha a konyhára gondolunk, akkor egyéb szennyeződéssel. Mindezt figyelembe véve ezekre a falsíkokra érdemes csempét rakni, hiszen annak felületéről könnyen eltávolítható a szappanos szennyeződés csakúgy, mint az olajos, zsíros foltok. A konyhai felhasználás tekintetében nem elhanyagolható a tűzállóság sem, így különösen a tűzhely környékén megfontolandó a megfelelő hidegburkolat kiválasztása.
Nem felejtkezhetünk meg persze arról sem, hogy az említett falfelületek többnyire szembetűnő helyen vannak, ezért érdemes látványelemként is gondolni a csempére.

5.Épített zuhany botanikus hangulatban

A tapétahatású burkolatok üdítően hatnak az épített zuhanyzókban. A gazdag növényi és virágmintákkal díszített, nagy formátumú burkolatok egészen egyedi tusolók tervezésére adnak lehetőséget. Az üvegpaneles zuhanyzók falán át jól mutatnak a feltűnő színvilágot képviselő darabok. A megalapok mintáit a legtöbb esetben olasz dizájnerek tervei alapján alakítják ki, ezáltal nem egyszerűen burkolatot választunk a fürdőszobába, hanem művészi alkotást, ami ugyan nem limitált darabszámos kreáció, de egyértelmű stílusikon.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!