Ilyen egy modern terasz: egyszerűen elegáns, sokoldalúan használható

A kültéri burkolatok mind nagyobb szerepet kapnak az építészeti projektekben, hiszen a korszerű anyagoknak, a változatos színeknek és formáknak, a trendkövető mintáknak köszönhetően a terasz burkolatok egyre változatosabb felhasználási lehetőséget biztosítanak a tervezők számára. Ma már nem kell megalkuvónak lenni, ha a kert, a terasz, a kocsibeálló vagy a homlokzat fedésére keresünk kültéri hidegburkolatot, ráadásul olyan anyagot, ami nemcsak szép, és jól kombinálható, de akár évtizedes időtartamban gondolkodva is megunhatatlan, nem utolsó sorban időtálló. Az Atlas Concorde a kültéri burkolatok terén is a lehetőségek tárházát kínálja. Tervezőik évről-évre meghatározzák az adott szezon trendjeit. A 2022-re ajánlott inspirációkról biztosan állíthatjuk, hogy hosszútávra tervezve sem válnak unottá. Nézzük, hogy látja Olaszország egyik leginnovatívabb burkolatgyártója az idei terasztrendeket.

A különböző anyagok kombinációiban rejlő lehetőség

A különböző anyaghatások kombinálása mindig izgalmas, a hideg- vagy meleg érzetetet biztosító betonhatású burkolatok, a valódi kő természetes küllemét idéző kőhatású lapok vagy a cement illetve a gyanta sima felületére emlékeztető lapok variálva is jól megférnek egymás mellett. Az Atlas Concorde Boost kollekcióiban mindez felfedezhető: a betonra, a kőre és a nyers földre emlékeztető színekkel és felületi hatásokkal elegáns, letisztult tereket alkothatunk.
A Boost „program” több különböző kollekciót takar, amelyekben beltéri és kültéri burkolatok egyaránt megtalálhatók, hogy a kül- és beltér könnyedén összhangba kerülhessen egymással.
A 2 centiméter anyagvastagságú lapok, a medencetér kialakítását könnyítő speciális elemek vagy a szabadtéri lépcsők burkolására tervezett lapok ugyanúgy részei a Boost kollekciók világának, mint beltéri felhasználásra szánt fali és padló burkolatok.

Természetes stílus a szabadban

Minden anyagnak megvan a maga története, a kültéri burkolás tekintetében a leggazdagabb múlttal talán a fa és kő rendelkezik, amelyeket a gyártók ma már tökéletesen képesek reprodukálni kőporcelán alapanyagból. Az Atlas Concorde kő- és fahatású lapjaival az emberi szem számára jól ismert, a szabad terekhez kötődő felületek teremthetők újra.
A zöld környezetbe rendkívül jól illeszkedő fa- és kőhatású lapok belesimulnak az épített környezetbe, és megfelelnek annak az elvárásnak, hogy összhangban maradhassunk a természettel. 

 

Modern külterek neutrális megjelenéssel

A pihentető kertek és teraszok tervezésekor érdemes ügyelni arra, hogy azok stílusukban is sugározzál magukból azt a megnyugtató atmoszférát, amitől jól érezzük magunkat a szabadtéren. A kortárs építészeti megoldásokban élettereink egyszerre képesek több funkciót is betölteni, a terasz például a nappali kiterjesztéseként, vagy nyári konyhaként is funkcionálhat. Ezt figyelembe véve az anyagválasztás terén is érdemes kiemelt hangsúlyt fektetni a nem tolakodó, neutrális, harmonikus megjelenésre, amely bármilyen bútorral, kiegészítővel jól harmonizál akkor is, ha időközben változtatunk otthonunkon. Az Atlas Concorde Boost Stone és Boost Natural kollekciói maximálisan kielégítik a semlegesség, ugyanakkor az elegancia iránti igényt is.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!