2023-as stíluskalauz Marca Corona burkolatokkal

Mindenkinek van kedvenc stílusa, ami közel áll az egyéniségéhez, és ami nemcsak az öltözködésén, hanem az otthonának kialakításán is nyomot hagy. Csempét és járólapot is választhatunk a kedvenc stílusunknak megfelelően. Ezúttal a Marca Corona burkolatain keresztül hoztunk néhány inspiráló burkolatkombinációkat az indusztriális és a glamour irányzatok kedvelőinek.

A Marca Corona burkolataival könnyedén teremthetünk egyedi és stílusos otthont. A természetes kőre, a márványra vagy a valódi fára emlékeztető felületeket kombinálhatjuk egymással, a falakon és a padlón játszhatunk a színekkel és a mintákkal.
A tradicionális olasz csempegyártó ízlésvilága kifinomult, tervezőik pedig alternatívákat is ajánlanak arra, hogy az egyes fali- és padlólapjaikat milyen variációkban lehet keverni.
A következőkben 2 lakberendezési stílusnak megfelelő lehetőségeket mutatunk be egy-egy fürdőszoba és nappali kialakításán keresztül, amelyek reméljük, hogy hasznos ötletet adnak mindazoknak, akik új otthonukat tervezik, vagy a 2023-as burkolattrendeknek megfelelően szeretnék átalakítani lakásukat.

Indusztriális stílus: a beton sem kőbevésett előírás

Az indusztriális stílus a nagyvárosi életérzés közvetítője, amely magabiztos, kifejező és a szépség sajátos koncepcióját képviseli. A karakteres műfajt nem csupán a betonon keresztül határozhatjuk meg, a cementhatású burkolatok például a betonnál kifinomultabb megoldást kínálnak.
Az enteriőrben használhatunk telített színeket és fényes, mázas csempéket is, amelyek szinte kiugranak a matt felületek közül és a méretbeli különbségükkel is kilógnak a sorból, de végül is éppen ettől lesz vagány az összhatás.
A fürdőszobában a sokoldalú Multiforme kollekció lapjai mellett a Csempekör kínálatában újdonságnak számító, kőhatású Arkiquartz lapcsalád padlóburkolata látható. A kollekció a természetes kvarcitok valósághű utánzataként a hasított kőtáblák felületét imitálja, és ezzel azt a nyers erőt is kifejezi, amit az indusztriális stílus képvisel.

ARKIQUARTZ kőhatású padlólap 60×60 cm
B MULTIFORME cementhatású szürke burkolat 40×80 cm
C MULTIFORME 1741 fényes, mázas kék csempe 7,5×30 cm
D MULTIFORME cementhatású kék burkolat 40×80 cm

A stílusjegyeket a nappaliban erősíthetjük kőhatással, amely a padlón és a falakon is megjelenhet. A kőhatású lapok között különleges színfoltot jelentenek a divatos terazzo jellegű burkolatok. A Marca Corona Arkistyle kollekciójában fellelhető, különböző színű kőbetétekkel díszített lapok 120×278 centis óriásformátumban is készülnek, így a megalapok a falakat egészen a plafonig képesek befedni. A padló- és fali burkolatok egysége, a monokróm jelleg erősíti a nappali indusztriális jellegét mégis újszerű formát ad a stílusnak. A kőhatás szigorát ebben az esetben is a Multiforme1741 kollekciójának mázas felületű, vonalzóméretű csempéi oldják.

ARKISTYLE terazzo padlóburkolat 120×120 cm
ARKISTYLE terazzo megalap 120×278 cm
MULTIFORME sárga mázas fali csempe 7,5×30 cm

Glamour – elegancia, ami címlapra termett
Az ipari stílusvilágtól eltérően a glamour a luxus és a méltóság kifejezési formája, az elegancia azonban soha sincs túlértékelve ebben a világában. Valahogy úgy kell rá tekinteni, ahogy Giorgio Armani mondta: azaz, hogy „az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.”
A glamour stílusú fürdőszobák és nappalik egy magazin borítóján is megállnák a helyüket, fényes felületekkel, látványos kiegészítőkkel és csillogó részletekkel teszik ünnepélyessé a hétköznapokat. A glamourra jellemzőek az erőteljes színek, a sötét tónusok, a metálos árnyalatok és a mélypiros, zöld vagy kék színek. A Hollywood-i csillogásra emlékeztető stílus szívesen alkalmaz art deco elemeket, többek között geometrikus mintákat.

A Marca Corona glamour fürdőszobájában a fahatású padlóburkolat az Elisir Royal kollekcióból származik, amelyik elegáns chevron formátumot is kínál. A chevron minta már önmagában is az 1920-30-as éveket, a glamour világát idézi akárcsak az aranybetétes, art deco jellegű falicsempék, vagy a hozzá passzoló csaptelepek.

A ELISIR ROYAL CHEVRON 7,5×45 cm
B MULTIFORME aranybetétes íves dekor 38×31,5 cm
C MULTIFORME zöld fali burkolat 40×80 cm

Glamour stílusú nappalinknak nyugodtan adhatunk mély tónusokat. A padló és a falak is drámai hatást keltenek sötét burkolatokkal, amelyek illeszkednek a stílusvilághoz. A padló sötét, kőhatású burkolata finoman engedi érvényesülni a kandalló környékét, ahol a fekete mázas csempe éppen olyan, mint a glamour korszak charleston ruhás szépsége. 

Ha megtetszettek a kőhatású burkolatok, itt találja a szélesebb kínálatot.

A ARKIQUARTZ kőhatású padlóburkolat 60×120 cm
ELISIR ROYAL fahatású padlóburkolat 20×120 cm
C MULTIFORME geometriai mintás dekorburkolat
D MULTIFORME fekete mázas fali csempe 7,5×30 cm

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!