Fahatású burkolatok extra részletekkel

Meleg hatás, otthonos érzés, elnyűhetetlen megjelenés. Többnyire hasonló indokok miatt választunk fahatású burkolatot otthonunkba. A valódi fapadlókra tökéletesen hasonlító kerámialapok színükben és mintázatukban is visszaadják a nemes fa megjelenését, de ha egy kicsit többre vágyunk, akkor extrákra is lelhetünk a fahatású kollekciók között.

A fahatású burkolatok az örök klasszikusok táborát erősítik, ami többek között annak köszönhető, hogy biztonsággal hozzák mindazt, amit elvárhatunk tőlük. A fahatású lapokkal burkolt felületek a korszerű gyártási technológiáknak köszönhetően pontosan ugyanúgy néznek ki, mintha valódi hajópadlót vagy parkettát látnánk. A fa erezete, csomói, az egyenetlen felszín és a minőségi faanyagokra jellemző színek a kőporcelán lapokon tökéletes másolatként jelennek meg, első pillantásra talán még gondolkodóba is ejt bennünket a látvány és csak a tapintásunkra hagyatkozva győződhetünk meg arról, hogy fával vagy hidegburkolattal találkotunk.
A fahatású lapok előnyei közé szoktuk még sorolni, hogy a valódi fával szemben sokkal ellenállóbak a külső sérülések ellen, nem kell attól tartani, hogy egy arrébbhúzott bútordarab megsérti a felületet. A fahatásnak azonban még ezen túl is számos előnyös tulajdonsága van, ilyen például a simulékonysága, ami annyit tesz, hogy bármivel kombinálható, így attraktív kombinációt alkot pl. a fehér burkolatokkal, a színes lapokkal, a márványhatással és a kővel együtt alkalmazva is.

Aki a meleg, otthonos enteriőrt részesíti előnyben és minden helyiségben fahatású burkolatban gondolkodik, annak sem megalkudnia, hiszen a lapok a padlón és a falakon is jól mutatnak. Bármelyik fürdőszobában megállják a helyüket, jól néznek ki a konyhában, a nappali aljzatán, de a hálószobában is számíthatunk a közkedvelt fahatásra csakúgy, mint a kertben vagy a teraszon.

Készletes burkolatkollekcióink közt most azokat helyezzük fókuszba, amelyek egy kis csavarral túlmutatatnak az átlagoson és a szemünk elé tárják a fahatás izgalmas oldalát.

Patinás külső különleges mozaikokkal

Az Atlas Concorde Heartwood lapcsaládja egy igazán dögös kollekció.  A tölgyfa lelkét megidéző termékcsalád Milánó, Párizs, Róma vagy Bécs korabeli villáinak patinás padlóit juttatja eszünkbe. A rusztikus tölgyfa borítású fapadlókat hűen másoló lapok a stílusok és korok kontrasztjának játékéra építenek, ennek megfelelően ízlésesen ötvözik az ódon hatást a modern stílussal.
A kollekció valódi különlegességei az egyedi mintázatú mozaikok. Az intarziás padlókra emlékeztető, fonott jellegű dekorburkolat exkluzív megjelenést kölcsönöz bármelyik helyiségnek, a chevron mintás dekorlapot fekete márványbetét teszi karakteressé, míg a vízszintesen barázdált 18,5 x 75 centis dekor a modern elegancia közvetítőjeként a falakat is felöltözteti.

Visszafogott északi elegancia, fémbetétekkel

A skandináv lakásbelsőkre jellemző eleganciát a Marca Corona Elisir kollekciójával teremthetjük meg. A lapcsalád a valódi fa méltósága előtt tiszteleg és praktikus deszkaformátumot kínál 20×120-as méretezéssel. A kollekcióban szakít az unalmassal, ezért is kínál extra dekorelemeket. A semleges lapok mellé választhatunk sárgaréz betétekkel díszített burkolatot. Ezeken átlósan egy vagy két fémprofil fut, amelyek egymás mellé helyezve különböző mintákat adnak ki. Érdemes végiglapozni a kollekció katalógusát, amely burkolási mintaötletekkel is szolgál arra, hogy a fémbetétes táblákat milyen elrendezésben lehet fektetni. Az Elisir lapokhoz sárgaréz fémprofilokat is választhatunk, amelyek némi csillogással dobják fel a letisztult fahatást

Nagypolgári hangulat királyi burkolattal

A Marca Corona Elisir Royal kollekciója a gyártó másik különlegessége a fahatású  lapcsaládok között. A kollekció burkolatain a természetből kölcsönzött minták, csomók és repedések reprezentálják az egyediséget. A meleg tónusú lapok enyhén fényes felülete az olajozott fapadlókra emlékezetet és ezzel kissé rusztikus hangulatot teremt. A fahatású burkolatok sorából az Elisir Royal kollekciót elsősorban eleganciája emeli ki. A formátumok között megjelenik a trendeknek megfelelő elegáns és különleges chevron mintázat. A monotónia megtörésére a lapcsalád mozaikjai mellett választhatunk az alaplap színétől eltérő, trapéz formájú betéttel díszített lapokat, amelyekkel igazán különleges összhatást érhetünk el. 

Az itt kiemelt fahatású termékcsaládok mellett érdemes végigböngészni készletes kollekcióink teljes kínálatát, hiszen ebben a kategóriában is bőséges a kínálat.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!