Japandi: a stílus, amiért a fél világ rajong

Félig skandináv, félig japán. A japandi stílus népszerűsége évek óta töretlen, ami valószínűleg az egyszerű, letisztult vonalaknak és a harmonikus egységnek köszönhető. Mutatjuk milyen burkolatokat érdemes választani, ha belehabarodtunk a japán zen és a skandináv minimál szerelméből született dizájnba.

A japandi a hibrid irányzatok között talán a legsikeresebb fúziónak számít, a stílust magán hordozó otthonokra a letisztult vonalak jellemzőek, amelyek nemcsak a szemet nyugtatják, hanem teljes lényünket. A japandi népszerűségének alapját az adja, hogy a koncepció tökéletesen megfelel azoknak a követelményeknek, amelyeket a napjainkra jellemző életstílus diktál. A lakás ne legyen eltúlzott méretű, a terek működjenek többfunkciós helyiségekként és jelenjen meg a természetközeliség érzése. Ez utóbbinak megfelelve a japandi egyetlen esetben engedi, hogy túlzásokba essünk. A szobanövényekből vagy a nappalival egybenyitható teraszra szánt zöldekből annyit helyezhetünk el otthonunkban, amennyit szeretnénk, na és amennyit életben tudunk tartani.

Harmonikus otthonok fahatású burkolatokkal

Ahogy a japán és a skandináv enteriőrökben, úgy a japandi otthonokban is a minimalizmus uralkodik a tereken, ami azonban nem jelenti azt, hogy a lakásbelsőknek ne lenne egyénisége. A nappalik átláthatók, világosak, nincs felesleges berendezés, ami megtörné az energia szabad áramlását.
A padlóra akár kőhatású burkolatok is kerülhetnek, de az igazi befutó a meleg, otthonos érzéseket erősítő fahatás lehet. Ezek közül választhatjuk a skandináv stílusnak megfelelő darabokat, mint amilyen a Marca Corona Elisir kollekciója, de a valódi fa szabálytalanságait, csomóit markánsabban megjelenítő, rusztikusabb fahatású lapok is jól mutatnak, mint a Novabell Artwood lapcsaládja, vagy a FAP Nest fahatású járólapjai.

Neutrális alaptónusok és a természet adta színek egyvelege

A japandi stílus a színek tekintetében is a harmóniára törekszik és előszeretettel használja a föld, az ég és a természet ihletette árnyalatokat. Az alapot a natúr, neutrális színvilág képviseli, amit földszínekkel, feketével, kékkel, esetleg okkerrel egészítenek ki. A japandi stílusú fürdőszobába választhatunk világos, kőhatású burkolatot, amely mellé a falakon a nyugtató kék is megjelenhet. A FAP Bloom kollekciójának strukturált, 3D lapjai közül stílusos kiegészítő az origami fantázianevet viselő burkolat. A papírhajtogatás művészete által ihletett csempével könnyedén ráerősíthetünk a japán behatásra és nem csupán a fürdőszobában, hanem akár a nappaliban is.

fürdőszobákban a szürke és a fa kombinációja is megkapó elegyet alkothat. A kőhatású burkolatok között keresgélve a Marca Corona és a Novabell kollekcióiban is megtalálhatjuk azokat fali és padlóburkolatokat, amelyekkel kialakíthatjuk a saját japandi stílusú fürdőszobánkat.

Japandi a hálószoba nyugalmában
A japandi stílus visszafogott, kiegyensúlyozott külsőségei akkor sem borítják fel otthonunk összképét, ha csak egy-egy helyiségben alkalmazzuk. A hálószoba nyugalmához tökéletes illik a skandináv egyszerűség és a japán természetesség fúziója, valamint a kényelem meghatározó szerepe. A burkolatok esetében a hálószobában is használhatunk meleg, fahatású lapokat. A Novabell Artwood kollekciója a hálóban is hangulatos alapot teremt és nem csak a padlón, de a falakon is jól érvényesül. 

Ahogy a nappaliban vagy a fürdőszobában, úgy a hálószobában is használhatunk kőhatású burkolatot. Jó példa erre a Marca Corona hálószobai enteriőrje, amire ránézve a rideg jelző vélhetően senkinek nem jut eszébe. Ezek a járólapok a hálóban is megállják a helyüket, ezért érdemes egy kis időt szakítani a kőhatású burkolatok felfedezésére.

Letisztult japandi konyha
A stílusirányzatnak megfelelően berendezett konyhákban is érvényesül mindaz, amit a lakás többi helyiségéből már megismerhettünk. Az egyszerűség és az átláthatóság a konyhában különösen fontos alapértékek, amelyekhez tegyük hozzá a fenntarthatóságot is. Éppen ezért a kerámia burkolatok használata a padlón és a falakon is elemi. A világos vagy sötét felületű bútorok mellé kiválóan passzolnak a természet ihlette kőhatású burkolatok. Ezek közül választhatjuk a klasszikusan finom kőerezetű változatokat, de a divatos terazzo hatású lapok is részei lehetnek a japandi hangulatú konyhánknak.

Értesüljön elsőként hamarosan induló tavaszi promócióinkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon ki a legnagyobb promóciókból!