Ikonikus újdonságok a csempe ünnepén

Ezen a héten zajlik Bolognában a Cersaie kiállítás, amelyik nemcsak arról híres, hogy a legjelentősebb olasz burkolatgyártók talán legnagyobb seregszemléje, hanem arról, hogy ilyenkor lehet megismerkedni a legújabb csempetrendekkel. Az újdonságok most is ámulatba ejtőek.

Szeptember utolsó hete minden mennyiségben a burkolatokról és a fürdőszoba berendezésekről szól Olaszországban. A bolognai expon több mint 600 kiállító termékei kerülnek fókuszba, köztük természetesen az újdonságok. A Cersaie kiállításon a csempegyártók mellett ott vannak az építészek, a dizájnerek, és a szervezők szakmabemutatókkal is készültek, amelyeken az újszerű burkolási mintákat, módokat és lehetőségeket tárják a közönség elé.
A kiállítás idén a fenntarthatóság mellett az energiaválságra adható válaszokra is koncentrál, hiszen a gáz világpiaci árának kitörése és a gázkészletek korlátozottsága az olasz csempegyárakat, rajtuk keresztül pedig a világpiacot is érzékenyen érinti.

A kiállítás erős vizuális élményt kínál, a Csempekör által forgalmazott gyártók csodás újdonságokkal rukkoltak elő. Ami a kiállítás szereplőinek közösségi felületeiről egyértelműen visszaköszön, hogy a trendek továbbra is abba az irányba haladnak, hogy a fürdőszoba egy házi wellness oázisként értelmezhető, a csempe szerepe pedig nem merül ki abban, hogy egy kellően kopásálló felület kerüljön a falakra vagy a talpunk alá. Az újdonságok színben és mintavilágban is azt jelzik, hogy burkolatok az egészen aprótól a monumentális méretűekig hangsúlyos díszítőelemek, akár a konyhában, a nappaliban, az étkezőben vagy a fürdőszobában találják meg helyüket. A burkolatok stílusokban, kidolgozottságukban vagy éppen merészségükben egyre inkább vetekszenek a divatvilág kreációival.

 

A FAP legújabb kollekciói alapján egyértelmű, hogy a növényi motívumok és a virágminták továbbra is a topon vannak. A népszerű motívumokat a gyártó a tökéletesig fejlesztette, a minták egyre kifinomultabbak.

Az Atlas Concorde a márványra fókuszál. A gyártó Marvel kollekciójának 10 éves jubileumát méltóképpen ünneplik. A márványhatású lapok még a korábbiaknál is kifinomultabbak, ami ismét rávilágít arra, hogy a márvány tényleg az örökkévalóságnak szól.

A Marca Corona újdonságai között is szép számmal találhatunk növénymintákat. A burkolatok egyre közelebb kerülnek egy festmény gondosan kidolgozott igényességéhez. A gyártó az ízléses kombinációkat is igyekszik középpontba helyezni, a trendvonal a mix&match koncepcióra épít, amelyben a buja mintákkal díszített tapétahatású burkolatok társként fényes, mázas apróságokat kapnak maguk mellé. A 6×25 centis, kis vonalzóformátum töretlenül az élen halad a dizájncsempék sorában, amellyel némiképp a kézműves burkolatok aranykorát is megidézi a Marca Corona és még számos másik gyártó.

Az ABK mintái és stílusa magával ragadó, mint mindig. Az újdonságaik a neves olasz dizájner, Paola Navone nevéhez köthetők, aki művészien csempészi a modern burkolatokba a múlt gyökereit. A grafikák kifinomultak és mozgalmasak, a kő és a fahatás kapott egy kis pluszt, és a színek sem maradnak láthatatlanok.

A Novabell újdonságként frissített fahatású burkolatokkal jelentkezik és a kőhatású lapok terén is készültek újszerű megoldásokkal. Ez is azt bizonyítja, hogy nemcsak a márványhatás tartja előkelő trenddiktáló szerepét, de a már-már unalmas fahatással is lehet újat mutatni, sőt fenntartani az érdeklődést a természetes alapanyagokat utánzó burkolatok iránt.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!