A luxus a konyhából sem hiányozhat

A konyhában töltött időnek nem csupán a mennyisége hanem a minősége is fontos és ha már így van, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezetben múlatjuk azt az átlagosra becsült 2,5 órát, amit az otthon lelkének is nevezett helyen töltünk.


A konyha kialakítása a praktikum és használhatóság szempontjából mérvadó, ugyanakkor arról sem szabad megfelejtkezni, hogy a koronát egy jól megválasztott burkolattal tehetjük fel. Ha a konyhába keresünk burkolatot, akár el is veszhetünk a kínálati gazdagságban, a helyiség és a bútorok stílusa azonban már szűkíti a lehetőségeket.


Aki a luxusélményt a konyhából sem szeretné nélkülözni, választhat márványhatású burkolatot. Ilyen lehet az ABK Sensi Signoria kollekciója, amely a reneszánsz művészethez hasonlóan ügyesen ötvözi a több árnyalatot magában foglaló márványfelületek szépségét. A kortárs stílusú lakásokban és a nagyvonalú konyhákban abszolút helye van a meghatározó színkontrasztokat használó márványmintás burkolatoknak.


A megamértekben, így 40×120; 60×120; 120×120 vagy akár 120×280 centiméteres méretezésben elérhető burkolólapokkal a konyhapultot is egységesen széppé tehetjük, sőt a gazdag mintázatú, márványhatású lapokkal látványosan kiemelhetjük az amúgy is központi szerepet betöltő konyhaszigetet.


A burkolatcsalád szín és mintagazdag választékának köszönhetően kontrasztos felületeket is képezhetünk a konyha padlója és a falak között.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!