Lakberendezési és burkolati trendek 2022-ben a FAP ajánlásával

Kényelemre optimalizált lakásbelsők, sokoldalúan használható terek és látványos burkolatok jellemzik a 2022-es lakberendezési dizájnterveket a nappalitól a hálószobáig, a konyhától a fürdőszobáig.

Fenntarthatóság és intelligens terek
A lakásbelsők kialakításában az átjárhatóság dominál, a bútorok terén az sokoldalúan használható és az egyéni igényekre szabható alapdarabok dominálnak az idei évben. Ennek köszönhetően a terek az aktuális igényeknek megfelelően változtathatók. Ha akarjuk, a nappalink egy kényelmes szoba, de ha úgy alakul, tökéletes háttér egy online meeting során.
Az új trendek szerint a kanapék hosszabbak, míg az asztalok és a konzolasztalok mérete kisebb a megszokottnál.
A vissza a természethez felfogás és ezzel együtt a fenntarthatóság 2021 után 2022-ben is jelen van a lakberendezési trendekben. Zöld növények, virágok, aromás fűszernövények, fonott bútorok és kiegészítők, rattan, üveg, kő, réz és fa tárgyak jelennek meg az otthonokban. A burkolatok terén továbbra sem szabad megfelejtkezni a természetes hatásról. A fahatású padlólapok továbbra is élen járnak, ha a természetességet preferáljuk.

Városi dzsungel a nappaliban
A nappali hangsúlyos megjelenésében nincs változás, 2022-ben is ez a helyiség marad az otthonok főszereplője. Tágas, kényelmes lakóterek, világos, falra szerelt lebegő bútorok, hatalmas kanapék zöld minden mennyiségben. A városi dzsungel megjelenítése évek óta az erős és magabiztos trendek között szerepel, idén azonban még a korábbinál is kifinomultabb minták közül válogathatunk és a színek terén is gazdagabb kombinációk közül válogathatunk. A FAP Murals burkolatkollekciója szinte biztosan a lakberendezés botanikusainak kedvence lesz.

A hálószobában is körbe vesz a természet
A hálószobába is érdemes bevinni a virágos motívumokat akár dekoratív, tapéta hatású burkolatok formájában. A virágmintás dekorcsempéknek köszönhetően minden reggel úgy érezhetjük magunkat, mintha egy illatos kertben, vagy egy virágos réten ébrednénk. A virágos burkolatok mellé  válasszunk organikus anyagokból készült bútort, textíliákat, de a tökéletes összhatás érdekében használjuk a sokszínűséget hangsúlyozó, nyugtató polikróm árnyalatokat. 
A FAP Flower Blu burkolata a Milano Mood kollekcióból.

A növényi minták a fürdőszobából sem maradnak ki
A fürdőszoba berendezésében a természet ihlette ragyogó színek dominálnak. Modern padlószintbe illeszkedő tusolókkal, kortárs mozaikokkal és lebegő szaniterek segítségével tehetjük a fürdőszobát elegánssá és tágassá.

Dekorálj a tökéletes összhatásért
A 2022-es dizájntrendek között szinte kötelező elemként tartják számon a dekorációs elemek használatát. A finom dekornak köszönhetően válik otthonunk egyedivé, a dekorációval ráadásul hangsúlyozhatjuk személyiségünket is.
A FAP Murals Flower Corten kollekciójának látványos burkolataira önmagukban is meghatározó dekorációs elemként tekinthetünk. A színes levelekkel festett, virágmintás lapok a fényes és matt felületek játékát is kihasználják a még különlegesebb összhatás érdekében.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!