Ünnepi csillogás fénylő dekorcsempékkel

Az ünnepi időszak igényli a fényeket, a csillogást. A burkolatok világa bőven tartogat olyan elemeket, amelyekkel nemcsak ilyenkor lehet ünnepélyes az enteriőr. Fényes dekorcsempék, fémesen csillogó mozaikok és dekoratív motívumok több kollekcióban is fellelhetők, ezekből válogattunk mindazoknak, akik nemcsak karácsonykor, hanem egész évben igénylik a ragyogást.

Aki szereti a fényes felületeket, és rajong a klasszikus vonalakért, annak az elegáns megoldások biztosan a favoritjai közé tartoznak. Ünnepi hangulatot a csempe is tükrözhet anélkül, hogy túlzásnak éreznénk a csillogást. A fényt finoman megtörő mozaikok, a fémes betétekkel gazdagított dekorok vagy a barokkos motívumokkal illusztrált csempék mutatósak, és ha az arányok kellően visszafogottak, akkor az összhatás is illusztris lesz. A dekoratív márványhatású lapokhoz, a sötétebb tónusú csempékhez vagy az egyszerű fehérhez is választhatunk kifinomult, ünnepi hangulatot sugárzó lapokat.

Az Atlas Concorde burkolatcsaládjai között a fémes hatású Blaze igazi kozmopolita kollekció, amelyet az önmagában fémes felület tesz extravagánssá. A lapokhoz választhatunk hatszögletű mozaikot, amelynek egyediségét csillogó betétek fokozzák.

A gyártó kollekciói között böngészve a Marvel Stone lapcsalád dekorcsempéi között is találhatunk extrákat. A klasszikus, apró négyzetek alkotta mozaikok mellett a csavartmintás változat is szembeötlő darab, amelynek mintája olyan, akár egy ízléses karácsonyi pulcsié, vagy egy elegáns kötött takaróé.

A Marvel Shine burkolatai a kollekció nevéből adódóan igazán ragyogó darabok. Az arany vagy platinabetétes hexagon mozaikok tökéletesen érvényesülnek a fényes márványhatású lapokkal kombinálva, de ebben a családban is fellelhető a lágy csavartminta.

A Csempekör készletes kollekciói közül a FAP lapcsaládjait sem hagyhatjuk ki, ha szívünk vágya az ünnepélyes hangulat megteremtése. A Roma Gold kollekció a modern elegancia hírnökeként a fényes motívumok széles tárházáról gondoskodik. A FAP dizájnerei igazán kitettek magukért, amikor megalkották a kollekciót, amelynek dekorlapjai művészi kidolgozottságot tükröznek és olyan sokoldalúak, hogy az artdeco mintáktól a buja barokkos motívumokon át egészen a geometrikus formákig számos csillogó díszítőelemet kínálnak. Mindezekben az a szép, hogy a dekorlapok akkor is jól kombinálhatók egymással, ha elsőre azt gondolnánk, hogy egy mértani alakzattal díszített csempe mellett az aranyló virágokkal díszített dekorlap már a túlzások határát súrolja. Elég a képekre nézni ahhoz, hogy felülírjuk az előítéleteinket és elfogadjuk, hogy a csillogásból sosem elég.

Ha a visszafogottabb ragyogás és a modernebb vonalvezetés mellett tennénk le a vonksunkat, akkor a FAP Bloom kollekcióját érdemes szemügyre vennünk, amelyben 80×160 centis méretben szürke, kék és sötétbarna színben is találunk olyan dekorlapokat, amelyeken átlósan keresztezett ezüst vagy arany vonalak futnak, amelyek elegáns ecsetvonásokra emlékeztetnek. Azért, hogy fokozzuk a csillogást, a kollekció egyszínű alapjai mellé a fényes mozaikok közül is választhatunk és máris kész a kortárs, mégis ünnepi csillogással fűszerezett enteriőr.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!