Tervezzünk együtt fürdőszobát

Egy jó ötlet aranyat ér, inspirál és továbbgondolásra ösztönöz. Azoknak hoztunk néhány tervet, akik az új fürdőszobájuk kialakításán törik a fejüket és szívesen megnéznének néhány, a FAP készleten lévő kollekcióival készült látványtervet.

Egy fürdőszoba újjászületését a legtöbb esetben hosszas tervezgetés előzi meg. Talán él bennünk egy eredeti elképzelés, amit gyakran felülírunk a kutatásainkkal, hiszen a katalógusokban szereplő fotók vagy a fürdőszobaszalonokban látott minták, a megannyi mutatós csempe könnyedén eltérít bennünket a kezdeti tervünktől.
Ha a burkolatot illetően sikerül is dönteni, még mindig kérdések egész sora motoszkálhat a fejünkben, például arra vonatkozóan, milyen legyen a fürdőszoba elrendezése. Döntenünk kell, hogy milyen szanitereket válasszunk, fürdőkádat vagy zuhanykabint építtessünk-e be, illetve milyen csempekollekciók kombinálásával érhetjük el a várt hatást?
A Csempekör bemutatótermekben dolgozó szakemberekre a hasonló kérdésekben biztosan számíthatnak az érdeklődők, de a 3D látványtervezés is sokat segít abban, hogy ha fejben nem is tudunk mindent a helyére tenni, akkor legalább készüljön olyan terv, ami valósághűen adja vissza az elképzelést és esetleg azt is előre láttatja velünk, ha az ötletünk mégsem annyira jó, ahogy azt elsőre gondoltuk.

Néhány látványtervvel és ötlettel most azoknak próbálunk segíteni, akik a FAP készletes burkolatai között találták meg az igazit és szívesen böngésznek megvalósult koncepciók között.

Modern fürdőszoba látványos rozsdahatással

Ebben, a FAP Sheer kollekciójával készült fürdőszobában, a naturális színek mellett hangsúlyos szerepet kapott a lapcsalád kékeszöld, rozsdahatású dekorlapja, amely nemcsak a mosdópult hátterét adja, hanem a zuhanykabin egyik falán is visszaköszön. A padló homogén bézs színe megjelenik a falakon is, amelyekre a sima felületű lapok mellett finom, 3D burkolat is került. A Sheer kollekció lapjai 80×160 cm méretezésűek.

A nyár színvilága a falakon

A terrakotta meghatározó szerepet kap a FAP Summer kollekciójával készült, mintegy 7 m2-es fürdőszobában, ahol mindennek megvan a helye. A padlóra a vulkanikus kövek szürkeségét idéző lap került 80×80-as méretben, míg a falakat strukturált felületű és sima, matt csempék díszítik homokszínben. Az összhatást az olasz kézműves hagyományokban mélyen gyökerező terrakotta teszi teljessé, amit a zuhanykabin hátterében kelt feltűnést. 

Márványhatás minden túlzás nélkül

A fényes felületű márványtáblák eleganciája egy kisméretű fürdőszobában is érvényesül, sőt a fényes burkolatok tágítják is a teret. A Roma Diamond kollekció bézs árnyalatú burkolataival a Roma Gold lapcsalád fehér erezettel megbolondított, csillogó, fekete megalapja áll kontrasztban. Figyelemre méltó, hogy falakra kizárólag 120×278 centiméteres óriásburkolatok kerültek, a fugák eltűnnek, így csak az egybefüggően látványos márványfelületek szépsége érvényesül.

A márvány drámai arca  

A FAP Roma Gold kollekciója tele van különböző méretű burkolatokkal, látványos effektekkel és a méretek változatosságával. Jó példa erre ez a nagyméretű fürdőszoba, amelyben a lapcsalád sokszínűsége mellett tetten érhető a tervezői fantázia szárnyalása is.  A fekete szépen kiemeli a színes virágmintával díszített XXL méretű (120×178 cm) színes üvegmozaikokat idéző dekorlapot. A tükrös falon látható méz ónix színű csempék a maguk 15×56 cm-es méretével mozgalmassá teszik a felületet.

Tiszta színek otthonos fahatással 

A fahatású burkolatok nemcsak azért előnyösek, mert meleg érzetet keltenek, (és arra a puha, otthonos érzésre, amit a fa látványa nyújt, a fürdőszobában is szükségünk van) hanem azért is, mert bármelyik felületi hatással jól variálhatók. A falra simuló, kellemes kékkel, amely a FAP Bloom kollekciójából került ki és a modern, geometrikus mintával díszített burkolattal teljes összhangban van a padló fahatású burkolata, amely a FAP Nest termékcsaládjából választható.

Az itt felsorakoztatott minták csak néhány példa arra, hogy a színek, minták, méretek és anyaghatások mekkora változatosságot kínálnak. Ha többre vágyik és bemutatófalakon is szeretné megnézni a FAP burkolatait, látogassa meg az Önhöz legközelebb eső bemutatótermet.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!

Foglaljon időpontot díjmentesen személyes konzultációra szalonjaink bármelyikébe!
Szakképzett munkatársaink segítenek a tökéletes burkolatok és szaniterek kiválasztásában.