Szűrt víz egyenesen a csapról

Az óceánokba évente mintegy 8 millió tonna műanyag kerül többségében pet palackok formájában és tény az is, hogy a tengerek műanyagszennyezése az elmúlt 40 év során megtízszereződött. Környezetvédelmi szempontból kiemelt szereppel bír, hogy csökkentsük a természetbe kerülő műanyag hulladék mennyiségét.

Erre jelent hatékony megoldást a Grohe Blue rendszere, amelynek használatával ásványvíz helyett tiszta, ízletes csapvízzel tölthetjük meg poharunkat, akár hűtött, buborékos formában.

Fóliaszám cipeljük haza a palackozott ásványvizet a boltokból, amiért autóval megyünk el. Az elhasznált ásványvizes műanyagüvegeket jó esetben szelektíven gyűjtjük, a rosszabb megoldás, ha az üres petpalack a vegyes hulladékba kerül. Egyre több kutatás bizonyítja, hogy az ásványvizekben egészségre káros mikroműanyagok mutathatók ki, de a természetes vizek mikroműanyag terhelése is folyamatosan emelkedik a környezetbe kerülő vizes vagy üdítőspalackok miatt.
Magyarországon a csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött élelmiszer, a hazai vizek jó minőségűek, ezért kiváló alternatívái az ásványvizeknek.
A Grohe Blue rendszerének beépítésével hűtött, szűrt és akár szénsavas vizet tölthetünk poharunkba egyenesen a vízcsapról. A gyártó intelligens újítása olyan szűrőtechnológiát alkalmaz, ami kiszűri a csapvízből az ízhatást befolyásoló anyagokat, ennek köszönhetően finom, friss vizet ihatunk bármikor. A Grohe Blue szűrőpatron akár 3 ezer liter víz tisztítására is elegendő, és ha a rendszer a szűrő cseréjére figyelmeztet, azt is néhány egyszerű mozdulattal elvégezhetjük.
A Grohe Blue különböző kiegészítőkkel is használható, így, ha a szűrt csapvíznél többet szeretnénk, lehetőség van hűtővel és szénsavpatronnal bővíteni a csaptelepből, aktív szénszűrőből és szűrőfejből álló rendszert, így a csap megnyitásával akár hideg, szénsavas vízzel olthatjuk szomjunkat.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!