Öko tisztítás gőzzel

Elkészült az új fürdőszoba, amit szeretnénk mindig olyan varázslatosan szépnek és tisztának látni, mint amilyen az első napokon. A pára, a szappanmaradványok és a por azonban a fürdőben hamar lerakódnak a csempére és a fugákba is beleül a kosz. A legjobb megoldás, ha beszerzünk egy gőztisztítót a karbantartáshoz.

A kerámia burkolatok a legkönnyebben tisztán tartható felületek közé tartoznak, hosszú távra tervezve biztosan a legjobb megoldást jelentik a falakon és a padlón. A tisztítás nem igényel különösebb szakértelmet, leginkább arra kell ügyelni, hogy ne karcoljuk meg az egységes felületet.
A nagy méretű burkolatokat leginkább fuga nélkül rakják fel a szakemberek, ez a megoldás a falak és a padló gondozását is segíti, hiszen nincs hézag a lapok között. A fuga és a lapok takarítását akár a hétköznapokból jól ismert tisztítószerekkel is elvégezhetjük, ám ennél is jobb, ha óvjuk környezetünket és gőzzel varázsoljuk tisztává a fürdőt.
A gőzborotva használata után elég egy száraz ruhával áttörölni a csempét és a fuga illetve a falak csillognak, mint újkorukban. A mikroszálas törlőkendők is jó szolgálatot tesznek a fürdőszobában vagy a konyha csempe takarításánál, ezekkel könnyedén felitathatjuk a vízcseppeket.

A rendszeres karbantartással a vízkőképződést is megelőzhetjük, ám ha mégis vastagabb vízkővel kell megküzdenünk, akkor vessük be az ecetet, mint természetes vízkőoldót és ezután használjuk fegyverként a gőztisztítót, ami a lefolyókban megtelepedő baktérium és gombák ellen hatékony lehet.