Mediterrán történelem csempére festve

Ha a mediterrán nyaralás hangulatát kívánjuk hazavinni és szeretnénk átélni a szabadság könnyedséget, érezni a levegő, az ételek és italok illatát, akkor a retro hangulatú és a valódi majolika szépségét idéző csempék biztos társaink lesznek az emlékidézésben. A Marca Corona autentikus darabjai az olasz életérzést adják át pusztán azzal, ha magunk körül tudjuk az erős érzelmi töltettel bíró csempéket.

Amikor az olaszok egyedi stílusvilága jut eszünkbe, akkor gondolatban biztosan elkalandozunk az ódon falakat őrző városokba, a Földközi tenger mesés tájaira, felidézzük azokat a konyhákat és fürdőszobákat, ahol a csempék a 18. század kézműves burkolataira hasonlítanak, amikor még bátran játszottak az élénk színekkel illetve a burjánzó mintákkal, és amitől a mediterrán térség olyan jellegzetesen színes és szagos.

A Marca Corona két burkolat kollekcióban is megeleveníti mindazt, amit Itália hagyományai és egyedi stílusvilága megtestesít.

A Storie d’Italia lapcsalád a folklór elemeit sűríti, ráadásul erőteljes színekkel és mintákkal játszik. Sárgák, kékek, zöldek vegyülnek expresszív motívumokba a 22×22 centiméteres élcsiszolt lapokon, amelyek fényes és matt verzióban is készülnek a gyártó modern gépsorain. A kisméretű csempék variációs lehetőségeinek csak a képzelet szab határt, és miért is ne lehetne élni a lehetőséggel, bátran keverni a 7 különböző mintával készülő burkolatot akár a fürdőszoba, a nappali vagy éppen a hálószoba falán és padlófelületein. A változatosság gyönyörködtet – szokták mondani, a Storie d’Italia pedig alátámasztja ezt.

Az eredetileg portugál gyökerekkel bíró mázas majolikáról valószínűleg legtöbbünknek a tenger mélykékjét hordozó árnyalat használata ugrik be elsőre. Ha a Storie d’Italia színkavalkádját bárki túl soknak találná, a mediterrán hódolat azonban rabul ejtett, akkor a Marca Corona Maiolica kollekciója biztosan belopja magát a szívünkbe. A kékkel és fehérrel vagy e két szín kombinációjával játszó burkolat kollekció az olasz kézműves hagyományok előtti tiszteletből fakad, a Marca Corona otthonául szolgáló Sassuolo városának történelmi örökségét őrzi. Az erős érzelmi töltetettel átitatott csempecsalád újraértelmezi a hagyományokat, így a fényes, mázas apróságok a modern, elegáns otthonokban, üzletekben, éttermekben, bárokban is megállják a helyüket anélkül, hogy túlzónak éreznénk a múltidézést.
Mivel a majolika csempék eredetileg is 10×10 vagy 20×20 centiméteres mérettel készültek, ezért a kollekció ebben a tekintetben is ragaszkodik a tradíciókhoz. A tisztán kék és fehér csempék, valamint a kék-fehér mintás darabok a falon és a padlón is tökéletesen alkalmazhatók, sőt konyhai munkapultok, asztallapok vagy éppen nyári konyhák elegáns burkolataként is gondolhatunk rájuk.

Nézze meg a Marca Corona további kollekciót, amelyek azonnal elérhetőek készletről!

Foglaljon időpontot díjmentesen személyes konzultációra szalonjaink bármelyikébe!
Szakképzett munkatársaink segítenek a tökéletes burkolatok és szaniterek kiválasztásában.