Burkolatok a maximumon

A burkolatok kreatív felhasználását a gazdag szín- és mintavilág mellett a megalapok megjelenése is támogatja. A kőporcelán lapok kis fantáziával számos alkalmazási lehetőséget kínálnak: készülhet belőlük konyhai munkapult, elegáns asztal vagy exkluzív gardrób ajtó.

A falak és a padló burkolásán túl a modern hidegburkolatok megannyi alkalmazási lehetőséget kínálnak. Mivel a burkolatokat egyre nagyobb méretben állítják elő, ezzel párhuzamosan anyagvastagságukat illetően mind vékonyabbak, azaz könnyített kivitelben készülnek, ezért adja magát, hogy ötletesen is használhassuk őket.

Gardrób ajtó márványmintával
A gardrób ajtók többnyire bútorlapból készülnek, de mi lenne, ha egy elegáns márványmintás megalapot ragasztatnánk a felületre? Az sem baj, ha az ajtó magassága meghaladja a 2 métert, hiszen a legújabb óriáslapok akár 3 méteres magassággal is készülnek, így a tolóajtót egyetlen lappal fedhetjük le. Választhatunk örökérvényű márványmintát, de tapétahatású lappal is feldobhatjuk a mindent elrejtő szekrény tolóajtaját.

Egyedi pultok szállodákba, üzletekbe
A hotelek recepciós pultjai vagy a kisebb üzlethelyiség pénztáros pultjait is feldobja, ha egyedi dizájnnal készülnek. Egy különleges burkolattal hívogató belsőépítészeti elemmé alakíthatjuk a pultot, ahol biztosan minden vendég megfordul.

Elegáns asztallapok
Kis dohányzó asztal vagy nagyobb étkezőasztal lapja is készülhet hidegburkolatból. Erre a célra többnyire a márványhatású burkolatokat használják, hiszen ezek azok, amelyek asztallapként is megállják a helyüket és évek múltán sem válnak unalmassá. Egy biztos, terítőre biztosan nem lesz szükség egyetlen asztalon sem.

Konyhai munkapultok
A konyhák világában régóta jelennek vannak munkapultként a hidegburkolatok. A fából vagy rétegelt lemezből gyártott, fóliázott társakkal szemben a kőporcelán burkolólapok több előnnyel is bírnak. Ezek között említhető a könnyű tisztíthatóság vagy az esztétikus megjelenés. A megalapok a konyhában is jó szolgálatot tesznek, hiszen hatalmas méretüknek hála a munkapulton egységes felületként jelennek meg.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!