Könnyített óriások extra külsővel

A megalapok vagy más néven óriásburkolatok terén folyamatosan bővül a választék, a gyártók nemcsak a méreteket illetően újítanak, hanem a minták, a dizájn terén is mind szélesebb a kínálat. A Marca Corona is számos újdonsággal rukkolt elő, amelyek között a márványmintás szépségek mellett a kőhatású vagy a tapéták stílusvilágát idéző, grandiózus burkolatok egyaránt megtalálhatók.


A modern, tágas terekkel operáló kortárs építészet a burkolatok terén is olyan megoldásokat követel, amelyek képesek hangsúlyozni a vizuális folytonosságot, és a hatalmas terekben rejlő szépséget. Az óriásburkolatok népszerűsége az építészeti elvárásoknak megfelelően fokozódik, a megalapok amolyan kötelező elemmé váltak a fejlesztésekben.

Az egyik legnépszerűbb olasz gyártó, a Marca Corona legújabb fejlesztései között két új lapméret szerepel. Megjelent a 6 mm vastag, 120×278 centiméteres méretekkel büszkélkedő, elsősorban falburkolatnak szánt óriás és a 9 mm-es anyagvastagsággal gyártott, 120×120-as méretű burkolat. 

A 278 centiméter magas burkolatokkal a falakat egyetlen, egész lap felhasználásával lehet plafonig burkolni, így anyagveszteség és fugák nélkül lehet dolgozni velük. A 6 mm vastagságból származó előnyük, hogy méreteikhez képest ezeknek a burkolatoknak kisebb a súlya a versenytársakénál, ennek köszönhetően a burkolók is könnyebben mozgatják a lapokat.
A 9 mm anyagvastagságú 120×120-as burkolatok a padlón és a falon is jól mutatnak, ezért aki nagy homogén felületekre vágyik, annak kifejezetten előnyös, ha ebből a méretből választ burkolatot az aljzatra és a falakra is.

A legújabb óriáslapok nem csupán a technológiai előnyök (ilyen a lapok teljesen egyenesre metszett éle is, hogy a plafonhoz való illeszkedés tökéletes legyen) miatt kiemelkedők, hanem a különlegesen szép felületi dizájn miatt is. Legyen szó színes, márványhatásról, a természetességet szem előtt tartó kőhatásról vagy a legújabb trendeknek megfelelő, tapétaszerű megjelenésről, a Marca Corona óriásai között könnyű lesz megtalálni a stílusikont.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!