Fürdőszoba Kiállítás a burkolatok nagyágyúival és kecses szaniterekkel

Látványos expora hívjuk a fürdőszoba építés vagy felújítás előtt állókat, sőt azokat is, akik szeretnék látni a legfrissebb trendeknek megfelelő burkolatokat, szanitereket és kiegészítőket. Január 27. és 29. között Budapesten, a BOK Csarnokban tartják a Fürdőszoba és Otthoni Wellness 2023 kiállítást. A rendezvényen érdemes lesz megkeresni a Bau-Styl standját, ahol a Csempekör oldalán is fellelhető újdonságokat testközelből lehet majd megcsodálni.

A burkolatok divatdiktátorai, prémium fürdőszobai termékek és innovatív megoldások sorakoznak majd a Bau-Styl standján, ahol szórakozva tájékozódhatnak az érdeklődők, hiszen tematikus gyártói előadásokra és nyereményjátékokra is készülni kell a Fürdőszoba és Otthoni Wellness 2023 kiállítás 37-es standján.


Hoztunk néhány érdekességet, amelyekről korábban írtunk már az itt az oldalon is, most azonban szemtől szembe kerülhetünk a lenyűgöző óriásburkolatokkal vagy az innovatív megoldásokat alkalmazó szaniterek terén.

Drágakövek márvány alapra helyezve
A Csempekör olasz gyártóinak újdonságai között a kiállításon megcsodálhatjuk az Atlas Concorde legújabb gyöngyszemét, a Marvel Gala kollekciót, ami a természet csodáit idézi. A burkolatcsalád látványos színvilággal kápráztatja el a márvány rajongókat, a lapok a gránit, a kvarcitok, a smaragd vagy a fekete calacatta márvány szépségét idézik. A 60×120; 120×120 és 120×278 centiméteres méretekben készülő burkolatokat talán egy kifinomult és elegáns estélyi ruhához hasonlíthatnánk, amelyek öltöztetnek. A Marvel Gala kollekcióról itt olvashat.

Gala

Matt cementhatás fényes dekorokkal
Látványos hatást ígérnek a FAP legújabb kollekciói is. Az Ylico lapcsalád a cementhatású burkolatok új vonulatához tartozik. A lágy, semleges színvilágot képviselő matt alaplapok mellett a kollekció szembeötlő mintákkal rukkolt elő. A természet ihlette fényes dekorok azt jelzik, hogy a növényi motívumok továbbra is a top trendek között szerepelnek talán azért is, mert nyugtatóan hatnak ránk otthonunkban.

Ylico

Trópusi levelek márványhatással kombinálva
A növényi lenyomatok a gyártó Roma Stone kollekciójában is visszaköszönnek. A nagysikerű Roma sorozat legújabb szereplőjét a FAP eklektikus karakterrel ruházta fel. A burkolatokról márvány és kőhatás köszön vissza, amely ízléses elegyet alkot a trópusi pálmalevelekkel díszített, színpompás burkolatokkal.

FAP

Tisztelgés a kézműves hagyományok előtt
A kiállításon bemutatkozó újdonságok között a Marca Corona Terracreta kollekciója is külön figyelmet igényel. A kollekcióban az agyag megmunkálásának kézműves hagyományai élednek újra. A természetközeli földszínekkel és kékárnyalatokkal játszó kisméretű lapok a négyszög formátum mellett játékos hexagon alakban is készülnek. A Terracreta lapcsalád igazi csemegének számít annál is inkább mert, a hagyománytisztelő vonalak mellett a modern ízlésvilág is tükröződik benne.

Terracreta

Lenyűgöző formavilág és funkcionalitás a szaniterek világában
A fürdőszobai szaniterek és berendezések változatosságának hála egyre többféle lehetőség közül választhatunk. A mosdók, fürdőkádak lenyűgöző formavilággal készülnek, igazi dizájn termékként tekinthetünk rájuk. A tökéletes összhang iránti törekvésünket sem kell feladnunk, hiszen ha burkolatokhoz illeszkedő fürdőszobai berendezésre lenne igényünk, tartós kerámialapokból készülő mosdót is választhatunk.

Több mint mosdó, belsőépítészeti elem
Az Atlas Concorde Habitat szériája újszerű, rendkívül stílusos belsőépítészeti elemként értelmezhető, mondhatni újraértelmezi a mosdó fogalmát. Ha strapabíró kerámia burkolatból készülhet konyhai munkapult, vagy asztallap, miért ne alkothatnának a lapokból mosdókat is, amelyek harmonikus egységet alkotnak  az Atlas Concorde fali és padlólapjaival. A Habitat család éppen erre kínál megoldást.

Atlas Concorde Habitat

Szaniterek lekerekített idomokkal  

A zent az egyszerű élet művészetének tartják és ebből szemszögből közelítve a Duravit Zencha kollekciója is közelít a bölcselet felé. A négyzet vagy téglalap alakú, lekerekített mosdótálak a japán teáskannák formavilágát idézik, a fürdőkádak kecsesen formált dézsára emlékeztetnek. A letisztult eleganciájával hódító kollekció bútorai is az egyszerűség nagyszerűségét szimbolizálják. A Zencha termékeknek köszönhetően a fürdőszoba valóban a rituális elvonulás helyszíne lehet. 

Duravit Zencha

A kiállításon a szaniterek között a Roca Inspira kollekciójának is érdemes figyelmet szentelni. A termékcsalád három formát, ezzel együtt számos kombinációs lehetőséget kínál. A Roca Inspira wc-k, bidék és mosdók kerek formával, lekerekített sarkokkal és szögletes kivitelben is készülnek, így könnyen megtalálhatjuk a saját és fürdőszobánk stílusához leginkább illeszkedő alakzatot.

Roca Inspira

A lekerekített formavilágot helyezi előtérbe a Laufen dizájn kollekciója, a Palomba termékcsalád is, amelynek alkotói ebben az esetben is a természetből merítettek ihletett. A Palomba kollekció a tengervíz koptatta kavicsok lekerekített idomait és a víz által megformált tengeri öblök alakját ölti magára. Az olasz dizájnerpáros Ludovica és Roberto Palomba nevéhez fűző termékcsalád darabjai tökéletesen harmonizálnak egymással, ezért öröm berendezni velük a fürdőszobát.

Laufen Palomba

Menüslusszként: innovatív zuhanytálca okos felülettel

Csempézett felület vagy zuhanytálca kerüljön a tusolóba? A kérdés mindennapos, a szakemberek pedig előszeretettel ajánlják a zuhanytálcákat az esztétikus megjelenés a könnyű javíthatóság miatt. A legjobb persze egy hibrid megoldás lenne, amelyre meg is van a válasz. A Bau Styl bemutatja a Bette Air újgenerációs zuhanytálcát, ami nem más, mint a világ első zuhanycsempéje. A filigrán kialakítású felület alig észrevehető, hiszen szinte teljesen beleolvad a padlóba. A 8 színben és – nem túlzás! – 31 különböző méretben elérhető zuhanytálca szinte bármelyik épített zuhanyfülkében megtalálja a helyét.
A zuhanytálcát egy egészen keskeny kerettel helyezhetjük az aljzatra, ahonnan ugyanilyen könnyen el is lehet távolítani, ha bármilyen szerelési munka miatt erre szükség volna.
A korszerű zuhanytálca innovációját a különleges, csúszásmentes felület adja. Ha száraz a felszín, a zuhanycsempe tapintásra éppen olyan sima, mint a többi burkolat. Amikor víz éri a felületet, a mikrorészecskékbe rejtett súrlódási hatás aktiválódik, így biztosak lehetünk abban, hogy nem csúszunk el tusolás közben.

Bette

Ha szeretne díjmentesen ellátogatni a kiállításra, akkor egy regisztrációs űrlap kitöltésével igényelhet tőlünk jegyet.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!