FAP burkolatok és ami mögöttük van

Ami elsőre eszünkbe juthat májusi kiemelt gyártónk, a FAP burkolatairól, az hogy valamennyi kollekciójuk kifinomult ízlést, a legapróbb részletekig kidolgozott mintákat és harmonikus színvilágot sugároz. A látványos csempék mögött sokoldalú alkotói csapat áll, hiszen a burkolattervezés sem sokban különbözik a divattervezéstől. A gyártósorokon precízen testre szabott alkotások készülnek, amelyeknek az a feladata, hogy elvigyék a showt.

Ha végignézzük a májusban 15% kedvezménnyel rendelhető FAP burkolatokat, szinte biztos, hogy azonnal találunk 2-3 olyan csempe családot (és jó esetben csak ennyit), amit azonnal, gondolkodás nélkül hazavinnénk. A kollekciók kidolgozottak, a különböző színek, minták, méretek és formák számos variációs lehetőséget kínálnak és még a leginkább letisztult csempékkel is látványos enteriőrt alakíthatunk a fürdőszobában, a konyhában, a nappaliban vagy a hálószobában.
A FAP tervezői kulisszái mögött olyan csapat rejlik, amelyik követi a divat és a stílusirányzatok alakulását, de mindenekelőtt szem előtt tartja, hogy mit követelnek meg az aktuális igények, ha az életterünk kialakításáról esik szó.
Mielőtt a FAP tervezői nekivágnak egy új kollekció megalkotásának, összegyűjtik mindazokat az információkat, amelyek elengedhetetlenek egy szép és maradandó csempe létrehozásához. Magazinok munkatársaival konzultálnak, figyelik a stílustanácsadók előrejelzéseit, akik jó előre tudják, melyek lesznek a következő években várható trendek. Az alkotás része, hogy építészek, művészek, tervezők, fotósok és kézművesek munkáját tanulmányozzák, vásárokon és szemináriumokon vesznek részt, de a beszállítóktól illetve kiskereskedőinktől kapott jelzéseket is figyelembe veszik. A folyamat összetettségén látszik, hogy a kreatív alkotási folyamat mennyire sok összetevőt ötvöz azért, hogy a végtermék olyan ámulatba ejtő legyen, mint amilyenek például a FAP megalapjai.

Design és fenntarthatóság kéz a kézben

Lehet, hogy megbújik a látvány mögött, de a technológiai fejlesztés legalább olyan fontos tényezője a FAP gyártási mechanizmusának, mint a design és a tervezés. A csempe, ahogy évszázadokkal ezelőtt, úgy ma is három összetevős anyag, földből és mázból formálódik a tűzben. Bár az alap állandó, a kerámia megmunkálásának folyamata mégis rendkívüli fejlődésen ment keresztül. A kézműves hagyományok élnek, de a korai gyártói technikákból fakadó hibák és az ebből származó felesleges hulladék a múlté. A korszerű gépsorokon készülő kőporcelán burkolatok precíz ellenőrzési folyamaton esnek át, nincsenek méretbeli eltérések vagy szépséghibák. Ennek köszönhetően a FAP burkolatok gyártásakor minimalizálják a hulladékot és a környezetvédelmi fejlesztések is egyre markánsabb vonalat képviselnek az olasz csempegyártás területén. A fenntarthatóság kiemelt cél, aminek részeként az előállítási folyamatok során újrahasznosítják a felhasznált vizet és energiát, csökkentik a károsanyag-kibocsátást, hogy védjék a légtört. Nem szennyezik a talajt, hiszen gondosan kiválasztott agyaggal és pigmentekkel dolgoznak. A kerámia természetes alapanyag, amely nem tartalmaz mérgező, káros összetevőket, így, aki a FAP burkolatai közül választ, a környezetéért is tesz.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!