Ezekbe a színekbe a falak is belevörösödnek

Az idei év színének egy vibráló árnyalatot választott a Pantone. Az intézet szerint 2023-ban az év színe a merész bíborvörös, ami az optimizmus és öröm közvetítője. Ha nem is feltétlenül ezzel az árnyalattal, de a vörös számos megjelenésével találkozhatunk fali csempéken, amelyek lüktető, élénkítő hatása a hangulatunkat is befolyásolja.

Az éves színtrendekre a divat világa mellett a belsőépítészet és a lakberendezés is reagál, még akkor is, ha a lakásbelsőt legfeljebb a kiegészítők szintjén változtatjuk az aktuális színirányzatokra reagálva. A Pantone Intézet évről-évre előrukkol azokkal a színekkel, amelyek meghatározóak egy adott esztendőben és az év színe többnyire mögöttes jelentéssel is bír. 2023 vezető árnyalatát, a Viva Magenta fantázianévvel felruházott színt a Pantone úgy jellemzi, mint egy nem szokványos árnyalatot, nem szokványos időkben. A lüktető bíborvörös az optimizmus és az öröm közvetítője, amely nemcsak erőteljes, de önkifejezésre is ösztönöz.
A vörös különböző árnyalatai, megfelelő arányban, otthonunkban is jól mutatnak. Sok múlik persze azon, hogy milyen vöröset választunk, és milyen színekkel kombináljuk, de az biztos, hogy jó egyensúlyérzékkel a fürdőszobát, a konyhát vagy a nappalit is feldobhatjuk vele.

A Csempekör készletről azonnal rendelhető kollekciói közül a FAP Colorline családja is tartogat egy mély marsala vöröset. Az árnyalat semleges színekkel, például bézzsel kombinálva nem hivalkodó, mégis vonzza a tekintet.

Az Atlas Concorde csempéi között kutatva is számos vörös árnyalatot találunk. A gyártó a színt az életerő, a vidámság, a pozitivitás, a melegség és a szenvedély közvetítésére használja, sőt az Atlas Concorde tervezői szerint a vörös csempével üzenhetünk is, mégpedig azt, hogy tudatában vagyunk ezeknek a tulajdonságoknak.
Kellemes vöröset kínál a betonhatású Boost kollekcióban, de a színt fellelhetjük az Atlas Concorde márványhatású újdonságai között is. A Marvel Edge lapcsalád mélyvörös márványlapjai különlegesek és egészen egyedi eleganciát sugároznak.

A vörös a Marca Corona palettájáról sem hiányozhat. A Multiforme 1741 kollekció kisméretű mázas csempéi között egy mély bordó árnyalat és az élénk korallszín is megjelenik, amelyek önmagukban és más színekkel kombinálva is elérik azt a hatást, amit egy vörös árnyalattól elvárhatunk. 

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!