Energiahatékony zuhanyok, csaptelepek

A legújabb fürdőszobai termékek, köztük a csaptelepek nemcsak a design terén emelkednek a régi generációk fölé. A legújabb technológiák az energiahatékonyságot is szem előtt tartják, sőt ebben messze túlszárnyalják a hagyományos mosdócsapokat.

A Hansgrohe EcoSmart rendszerével kiegészített csaptelepekkel és kézi zuhanyokkal akár 60 százalékos vízmegtakarítást is elérhetünk.

Alacsonyabb vízfogyasztás, kevesebb szén-dioxid kibocsátás, kisebb környezeti terhelés. Kézmosás, fogmosás vagy egy frissítő zuhany közben ritkán jut eszünkbe, hogy egy perc alatt hány liter vizet fogyasztunk, pedig ha figyelnénk a részletekre, jelentősen csökkenthetnénk a vízdíjat.
A Hansgrohe által fejlesztett és alkalmazott EcoSmart technológia segítségével hatékonyan használhatunk fel kevesebb vizet úgy, hogy közben észre sem vesszük, hogy spórolunk. Az úgynevezett AirPower technológiás zuhanyrózsákban a beépítet átfolyáskorlátozással és speciális fúvókákkal érik el, hogy a víz levegővel keveredik, ezzel pedig az átlagos 15-18 literről percenként 6-9 literre csökkenthető a vízfogyasztás. A levegő a kézi zuhany sugárkorongjának teljes felületén át áramlik, miközben összekeveredik a beáramló vízzel. Egy liter elhasznált vízhez nagyjából 3 liter levegő vegyül, aminek az eredménye, hogy a vízcseppek telítettebbek és könnyebbek lesznek, aminek köszönhetően lágyabb zuhanyélményt élhetünk át.

Az EcoSmart technológia a mosdó csaptelepek esetében is elérhető. Ezeket a csaptelepeket olyan átfolyás-korlátozóval szerelték fel, amely a nyomástól függetlenül csökkenti az átfolyó víz mennyiségét, emellett a csapokat speciális, a kifolyóba épített perlátorral látta el a gyártó. Ennek a sugárszabályzónak köszönhető, hogy a víz és levegő keveredésével egy kellemes, szinte simogató vízsugárral moshatunk kezet. A vízfogyasztás az EcoSmart csaptelepek esetében is jelentős, mindössze 5 liter/perc. Viszonyításként egy átlagos csaptelepen keresztül percenként 10-15 liter vizet is elfolyatunk.
forrás: Hansgrohe

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!