Burkolatok a maximumon

A megalapok korunk építészeti nagyágyúi. A Csempekör egyik sztárja, az olasz FAP kifejezetten erős a méretmaximalizált burkolatok terén. A gyártó a mintagazdagság terén is olyan kínálattal rendelkezik a hatalmasságok terén, hogy szinte zavarba jövünk, ha választani kell.


A burkolatok rég nem csak a praktikum nagykövetei. A felületek, a színek és minták változatossága, az egyre kifinomultabb gyártói technológiák hatására a klasszikus csempe kilépett földhözragadt szerepköréből és mind sikeresebben szolgálja a kortárs belsőépítészetet és dizájnt. Az óriásburkolatok megjelenésével a burkolatok térformáló funkciója tovább erősödött azzal, hogy a hatalmas kerámiafelületek a padlótól a plafonig képesek beborítani a falakat. Az illesztések a szépen burkolt falakon és aljzaton szinte észrevehetetlenek, a megalapoknak köszönhetően a minták folytonosságát a fuga sem zavarja.

A FAP megalapok 5 előnye:
• maximális tervezői szabadságot kínál,
• stílusos megjelenést biztosít,
• egybeolvadó felületeket teremt kevesebb illesztéssel,
• minták és felületi hatások széles választékát biztosítja
• precizitást vár el a burkolási munkálatok kivitelezése terén.

A FAP Murals, Bloom kollekciók

A 80×160 centis fali burkolatok terén a Murals és a Bloom kollekciók merész szín és mintaválasztékot kínálnak a legdivatosabb tapétahatással és 3D elemekkel. Dizájn terén a két lapcsalád nem ismer kompromisszumot, és a burkolatok mérete is ideális a tökéletes összhatás megteremtéséhez. A minták széles választékának köszönhetően virágzó falakkal tehetjük egyedivé otthonunkat, a növényi motívumokkal gazdagon díszített fali csempékkel a nagyvárosi dzsungel stílusát teremthetjük meg, míg a geometriai mintákat ábrázoló burkolatok a kortárs enteriőr szerves részeként illeszkednek a lakás bármelyik helyiségébe.
A Murals és Bloom kollekciók 160×240 centiméteres méretekkel is elérhetők olyan önmagukban is dekoratív mintákkal, hogy akár egyetlen lap felhasználásával is drámai hatást érhetünk el.

A FAP Maxxi kollekciója
A Maxxi család 120×278 cm-es méretének köszönhetően egyedülálló lehetőséget kínál arra az esetre, ha a padlótól födémig egyetlen lappal szeretnénk elfedni a falat. A hatalmas méret ellenére a Maxxi burkolatok mindössze 6 mm anyagvastagsággal készülnek. Rugalmasságuknak köszönhetően a lapok akár bútorelemeként is használhatók. A FAP Maxxi jól mutat gardróbszekrények ajtajának fedőlapjaként, asztalok-, pultok valamint konyhai munkalapok felületeként.
Az óriásméret előnye, hogy a minták folytonossága nem szakad meg, a hatalmas, egybefüggő kerámiafelület nem töri  meg a márványmintás burkolatokon megjelenő erezetet. A méret a beton vagy gyanta hatású burkolatok esetében is csak előnnyel jár, hiszen minél kevesebb helyen kell fugával illeszteni a lapokat, annál jobban érvényesül a lágy megjelenés. A nagyság előnye a dekorelemek esetében is kimagaslik, a minták biztosan nem csúsznak el.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!