Bensőséges hangulat az ősz színeivel

A meleg nyár után talán túlságosan hamar rúgta ránk az ajtót a hűvös ősz, amikor esténként jól esik otthon pihenni, feltöltődni. A gazdag őszi színvilág megnyugtató és otthonos. A mély zöldek, barnák, a vörösborokra emlékezető árnyalatok, a sárguló faleveleket idéző színek a burkolatokról is visszaköszönnek és melegséggel töltik meg az otthonokat.

Az őszbe boruló természet színei a trendi árnyalatok közé tartoznak, ráadásul ezek egytől-egyig olyan kellemes tónusok, amelyek örökérvényűek, így évszaktól függetlenül képesek harmonikussá tenni otthonainkat.
Az őszi színek kavalkádjában az elmúlt évek kedvelt árnyalatai közé tartoznak a mély vörös vagy a bordó különböző variációi, amelyek jól mutatnak a lakás legkülönbözőbb helyiségeiben. A vörösbe hajló szőlőlevek szépségét felelevenítő árnyalatok vagy a zamatos vörösborok színeit idéző burgundi vagy marsala színek izgalmas, budoir jelleget kölcsönöznek a fürdőszobának, de megfelelő arányban használva a hálószobák falára is bátran tervezhetünk bordóba hajló burkolatokkal.
A FAP Color Now kollekciójában például a marsala buja árnyalata jelenik meg, amelyről nehéz eldönteni, hogy megnyugtató vagy inkább várpezsdítő. Egy biztos világosabb tónusokkal vagy fahatású burkolatokkal kombinálva egyáltalán nem tolakodó, sőt garancia az elegáns megjelenésre.

A kisméretű, mázas csempék elképesztően trendi vonalat képviselnek. A Marca Corona Multiforme 1741 kollekciójában bőségesen találhatunk olyan fényes burkolatokat, amelyek az ősz színeit hordozzák, és amelyekkel különleges megjelenésű falfelületeket alakíthatunk ki.

A tapétahatású burkolatok között keresgélve is megtaláljuk azokat az exkluzív darabokat, amelyekkel hangulatos, őszi színekbe öltöztethetjük otthonunk helyiségeit. Ezeknek a freskószerű lapoknak megvan az az előnye, hogy belsőépítészeti elemként tekinthetünk rájuk, így az étkező falán, a nappaliban vagy a hálószobában is dinamikus díszítőelemként számolhatunk a meghökkentően dekoratív burkolatokkal, amelyek többnyire a megalapok méreteivel rendelkeznek.
A FAP Murals kollekciójának természet ihlette dekorációi meleg sárgákkal és kellemes zöldekkel operálnak, a minták terén pedig a növényvilág gazdag ornamentikáját elevenítik fel a burkolatokon látható nyomatok.

A mintás, kissé retro hangulatú csempéken is gyakran jelennek meg az ősz színei. A gazdagon díszített, többnyire 20×20 cm-es csempék játékosságukkal a padlón és a falakon is jól érvényesülnek. Az ABK Play kollekciójában bőségesen találunk olyan darabokat, amelyek az ősz zöldjeivel, barnáival teszik hangulatossá a konyhát vagy nappalit.

A vintage vonalat képviselő burkolatok között hasonlóan szemrevaló az Atlas Concorde Venti Boost kollekciója, amely a régi cementlapok világának hagyományaira épülő szín és mintavilágával ugyancsak illik az őszi hangulathoz, de természetesen az évszakon túl is feldobja az otthonunkat, sőt üzlethelyiségekben vagy bisztrókban is jól használható éppen a meleg tónusú színeket alkalmazó mintáknak köszönhetően, amelyek barátságos miliőt teremtenek.

S, ha már melegségre vagy legalább is a meleg érzetek fokozására vágyunk az egyre rövidülő és mind hűvösebb őszi napokon, akkor ne felejtkezzünk meg az otthonosság és a bensőséges hangulat örök szinonimájának számító fahatású burkolatokról sem, amelyek akkor is biztos megoldást jelentenek, ha a színek és a minták kavalkádja kívül esik az ízlésvilágunkon. A jó öreg fahatás már olyan széles választékban érhető el, hogy a rusztikus fapadlókra emlékeztető stílusvilágot ugyanolyan könnyen becsempészhetjük otthonunkba, mint az egyszerűen elegáns parkettákkal hangsúlyozott letisztult eleganciát.

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!