A természet a burkolatokon is visszaköszön

A kényelem, a biztonság és a természet ölelése iránti igény is testet ölt a legfrissebb csempe trendekben. A vissza a természethez koncepció olyan finoman kimunkált, ornamentikus burkolatokat produkál, hogy némelyik felér egy művészeti alkotással. Levél és virágminták, 3 dimenziós felületek teszik esztétikussá és kifinomulttá a burkolatokat.

Megváltozott az otthonunkhoz való hozzáállásunk. Mivel az emberek az elmúlt egy évben talán túlságosan is sok időt kényszerültek a saját házukban vagy lakásukban tölteni, ezért megnőtt az igény is arra, hogy a belső és külső terek harmonikusak legyenek. Az otthonteremtési és felújítási támogatások is meghozták a családok kedvét ahhoz, hogy új színt vigyenek a lakásukba. A fürdőszoba felújítások a leggyakrabban elvégzett rekonstrukciós munkálatok között szerepelnek.

A legfrissebb felújítási trendek is azzal a megközelítéssel kerültek összhangba, hogy érezzük jól magunkat a saját környezetünkben akkor is, ha akár ki sem mozdulhatunk otthonról. A kényelem és az esztétikum mellett a biztonság is nagy hangsúlyt kapott. A kőporcelán, kerámiaburkolatok az utóbbi tekintetben biztosan megfelelnek az elvárásoknak, hiszen felületek könnyen tisztítható és fertőtleníthető, sőt a gyártók antibakteriális felületeket is fejlesztettek.

Ha a burkolatok megjelenését vesszük górcső alá, azt vehetjük észre, hogy a természeti motívumok is mind gyakrabban jelennek meg. Az, hogy a növényi minták nem csak a tapétákon, hanem a csempéken is megjelentek, jól tükrözi az emberek igényét arra, hogy közelebb kerüljenek a természethez. Szerteágazó levélminták, virágos falfelületek készülhetnek hidegburkolatok segítségével a lakás különböző helyiségeiben, így a fürdőszoba mellett a nappali, a konyha vagy akár a hálószoba falait is díszíthetik a művészi gonddal kidolgozott burkolatok.

Inspiráció:

A cikkben említett burkolatok kaphatóak a Csempekör bemutatótermeiben. Nézze meg személyesen! Ha nem tudja melyik van Önhöz a legközelebb, használja térképes keresőnket!