5 burkolatkollekció, amelyek a szürke legszebb arcát mutatják

A késő őszi szürkeség fásultsága nem biztos, hogy meghozza a kedvet a szürke burkolatokhoz, pedig a szín, ami valójában egy átmeneti tónus, a legjobban variálható árnyalatok egyike. A szürke burkolatokhoz könnyű falszínt találni, megannyi színvariációban kereshetünk hozzá bútort és megtalálhatjuk a férfias és nőies jelleget is benne.

A szürke burkolatokról sokaknak az indusztriális jelleg jut eszébe, pedig korántsem csak a beton- és cementhatású lapok soraiban válogathatunk a szürkék között. A márvány- és a kőhatású burkolatok között szebbnél-szebb szürkeárnyalatok sorakoznak, amelyek magukon hordozzák a természetes kövekre jellemző színátmenetek, repedések és erezetek lenyomatát.

A Csempekör kínálatából összegyűjtöttük azt az 5 burkolatkollekciót, amelyek a fekete és a fehér közötti átmenet határán lebegő, úgynevezett szín nélküli színt, azaz a szürke legjobb arcát tárják elénk.


Az Észak-Európában fellelhető kövek megjelenésükben hűvösen elegánsak, akárcsak a térség népei, így attól a burkolatkollekciótól, amelynek létrejöttét a kontinens északi felének természetes kőzetei inspirálták nem is várhatunk mást, mint a visszafogott vonzerő megtestesülését. A Novabell Norgestone háromféle szürkét kínál, amelyek kellően semlegesek ahhoz, hogy akár egymással, akár más színekkel is kombinálhassuk őket. A Norgestone lapcsalád a színek mellett a felületet illetően is változatos, a burkolatok sima és strukturált felülettel is készülnek, ezáltal a kollekció nemcsak a szürkeárnyalatok variálására kínál lehetőséget, hanem arra is, hogy kihasználjuk a különböző felületi hatások váltakozásában rejlő mozgalmasságot. A Norgestone lapcsalád azok számára lehet kitűnő választás, akik kedvelik a letisztultságot és nem riadnak vissza a kőhatás markáns jellegétől.

A minimalista, nagyvonalú terekben a Novabell Lounge kollekciójának három szürkéje biztosan megtalálja a helyét. Semmi hivalkodás, csak az egyszerű dizájn, amelyhez selymesen sima felület párosul. A kemény kő naturális egyszerűségét hűen visszatükröző Lounge kollekció eleganciáját kiemelik a burkolatok felületén megjelenő fényes részletek. A lapcsalád alaplapjai önmagukban talán túlságosan is formálisan lennének, ám az egyhangúságot máris félretehetjük, ha vetünk egy pillantást a kollekció geometrikus mintázatú dekorlapjaira vagy arra a különles 3D burkolatra, amelynek íves vonalvezetése stilizált leveleket formáz. A látványosan strukturált burkolat olyan hatást kelt, mintha egy légies dombormű díszítené a falat.

Atlas Concorde Norde kollekciójában két szürkeárnyalatot találunk, egy sötétebbet (Piombo) és egy világosat (Platino). A Norde termékcsalád olyan kőhatású lapokat kínál, amelyek nemcsak színükben, de a grafikai részletgazdagságban is vetekszenek az eredeti kövekkel. A kőporcelán burkolatok annyira valósághűek, hogy tapintásra is azt az érzést keltik, mintha igazi, érdes felületű kvarcitot érintenénk.  A modern belsőépítészeti stíluselemeket felvonultató lapcsalád szürkéinek felületén narancsos-barnás valamint ezüstös mintázat jelenik meg, akárcsak a természetes köveken.
A kollekció elegáns dekorlapokat sorakoztat fel, amelyek látványos dizájnelemként érvényesülnek a falakon akár a fürdőszobában, a nappaliban vagy az étkezőben használjuk.
A kőhatású burkolatok esztétikai előnyeit ha valahol, akkor a kertben biztosan érdemes kihasználni. A Norde kollekció az egyik legfigyelemreméltóbb reprezentáns a kültéri burkolatok között.

Az ABK márványhatású Sensi kollekciójában szintén két szürkét találunk. A világos- és a szinte feketébe hajló sötétszürke lapok matt és fényes felülettel egyaránt készülnek, amellyel a gyártó két eredeti márvány-megmunkálási technikát mutat be. A fényes és matt burkolatok kombinálásával a padlón vagy a falakon is figyelemre méltó mintákat hozhatunk létre, amelyek eleganciája nagyobb felületeken érvényesül igazán.
A Sensi szürkéihez részletgazdag mozaikot és különböző lisztellokat is választhatunk az ABK kínálatából. A termékcsalád mintás mozaikjának aprólékossága a padlón szőnyegmintaként érvényesülhet, de figyelemfelkeltő dekorelemként alkalmazhatjuk például a zuhanykabin falán is.

A szürkék ötöséből nem maradhat ki a Marca Corona Arkistone kollekciója, amely a kőhatású burkolatok exkluzív vonalából érkezik. A legtöbb szürkevariánst egyértelműen az Arkistone kínálatában találjuk, a világos galambszürkétől egészen a feketébe hajló sötétszürkéig. A lapokat választhatjuk homogén, matt felülettel, vagy dönthetünk a strukturált változat mellett, ami épp olyan, mint egy kissé hepehupás kőfelület. Harmadik lehetőségként választhatunk texturált felületű burkolatot is a kollekcióból, amelyen a dekoratív halszálka minta érvényesül. A kollekció különlegességét a fémes betétekkel díszített lapok jelentik, amelyeken csillogó profilok futnak, így a visszafogott eleganciát némi glamour csillogással dobhatjuk fel.

Foglaljon időpontot díjmentesen személyes konzultációra szalonjaink bármelyikébe!
Szakképzett munkatársaink segítenek a tökéletes burkolatok és szaniterek kiválasztásában.